Mjuzikl Stivena Spilberga "Priča sa zapadne strane" 1Ariana DeBose as Anita in 20th Century Studios’ WEST SIDE STORY. Photo by Niko Tavernise

Savremena priča Romea i Julije, zabranjene ljubavi koja svojim mladalačkim poletom mora da probije svoj put ka sreći. Ansel Elgort i Rejčel Zigler u rimejku filma „Priča sa zapadne strane“ u ulogama Tonija i Marije predvođeni režijom čuvenog Stivena Spilberga („Šindlerova lista“, „Spasavanje redova Rajana“ i „Park iz doba jure“).

„Ovaj film je verovatno najveći zalogaj u mojoj karijeri. ‘Priča sa zapadne strane’ je možda najbolja partitura ikada napisana za pozorište, i to niko od nas ne može da opovrgne“, kaže Stiven Spilberg.

Takođe je objasnio zašto je odlučio da se uhvati u koštac sa veoma uspešnim mjuziklom: „Veoma je zastrašujuće uzeti remek-delo i pogledati ga drugačijim očima i različitim senzibilitetom bez ugrožavanja integriteta onoga što se generalno smatra najvećom muzikom ikada napisanom za pozorište. Ali verujem da velike priče treba da se pričaju iznova i iznova, delom da bi se u radu odrazile različite perspektive i trenuci u vremenu.“

LJubav dvoje mladih, romansa Romea i Julije, ljubavne iskre između gringosa i Portorikanke smeštene u NJujork pedesetih godina prošlog veka bile bi bajkovite da im na put nisu stale etničke razlike i urođeno neprijateljstvo između dva tabora, dve porodice i dva naroda. Spilberg je majstorski režijom i muzikom ublažio nasilje, mladu uzavrelu krv, predrasude i očaj koji opisuje dve zaraćene porodice.

Pored mladih protagonista Ansela Elgorta i Rejčel Zegler u ostalim ulogama našli su se glumci: Ariana DeBose, Dejvid Alvarez, Majk Fejst, kao i Rita Moreno koja je svojevremeno igrala u originalnoj filmskoj verziji iz 1961. tumačeći Anitu za čiju izvedbu je i nagrađena Oskarom u kategoriji za najbolju sporednu žensku ulogu.

Spilbergova verzija, koja je od danas u domaćim bioskopima, okupila je najbolji brodvejski i holivudski kreativni tim uključujući samog scenaristu Kušnera, koji je dobitnik Pulicerove nagrade, potom koreografa DŽastina Peka, dobitnika nagrade Tomi, kao i renomiranog dirigenta filharmonije Los Anđelesa i dobitnika Gremi nagrade Gustava Dudamela, koji je i dirigovao snimanjem čuvene muzičke partiture.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari