Srpsko književno društvo povodom otkazivanja predstavljanja knjige Bojana Jovanovića u Narodnoj biblioteci 1

Srpsko književno društvo oglasilo se saopštenjem zbog otkazivanja razgovora povodom knjige Bojana Jovanovića “Agresija i kultura”, zakazanog za večeras u Narodnoj biblioteci Srbije, a u kojem je trebalo da učestvuju Žarko Trebješanin, Časlav Koprivica, Jovan Babić i autor ovog dela.

Kako stoji u saopštenju „Narodna biblioteka Srbije iznenada je i bez ikakvog obrazloženja“ otkazala ovo gostovanje a „zainteresovanim posetiocima uskraćena je mogućnost da prisustvuju tribini najavljenoj sa ciljem da problematizuje fenomene i pitanja postavljena u ovoj knjizi, aktualizovana najnovijim događajima koji potresaju naše društvo“.

„Smatramo da antropološka studija ‘Agresija i kultura’, koja je već dobila pozitivne stručne ocene i izazvala širu pažnju čitalaca, kao i najavljeni učesnici razgovora o njoj nisu i ne mogu biti sporni. U ovom slučaju samo je sporno iznenadno i bezrazložno otkazivanje najavljenog razgovora o ovom delu. Povode i motive ovog postupka ne želimo da razmatramo, jer njihovom analizom bi trebalo da se bave stručnjaci, a neumesnu odluku o neodržavanju najavljene tribine posebno su dužni da preispitaju članovi UO NBS i o tome obaveste našu javnost“, zaključuje se u saopštenju SKD.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari