Šest srpskih dokumentaraca na 13. festivalu Underhill u Podgorici 1Foto/promo Beldocs

Festival večeras svečano otvara biografski dugometražni dokumentarac „Roselinijevi“ autora Alesandra Roselinija, a član žirija koji će odlučivati o najboljim ostvarenjima i nagradama je naš reditelj Ognjen Glavonić

 

Trinaesto izdanje Festivala dokumentarnog filma Underhill svečano će biti otvoreno večeras, 7. juna, projekcijom biografskog dugometražnog dokumentarca „Roselinijevi“ autora Alesandra Roselinija, a festival će se odvijati na nekoliko lokaciji u Podgorici.

Do 15. juna, u ovogodišnjoj selekciji Underhilla crnogorska publika imaće priliku da vidii šest zapaženih dokumentarnih filmova iz Srbije, a član žirija koji će odlučivati o najboljim ostvarenjima i nagradama 13. festivala je naš reditelj Ognjen Glavonić.

Na programu su “Prilagođeni” Dejana Petrovića, “Koreni” Tee Lukač, “Jabuka i dve trešnje” Mine Petrović, “Telenovela: Sivo u koloru” Filipa Martinovića, “Fejt i Branko” Ketrin Hart, kao i „Bez” Luke Papića, koji je osvojio Gran pri za najbolje ostvarenje na nedavno završenom festivalu Beldocs.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari