jedanaesta predstava Plavog pozorišta, bazirana na životu i delu Hermana Hesea, u režiji Nenada Čolića koji potpisuje i scenario, učestvuju Jelena Martinović, Marko Potkonjak, Maša Jelić, Dejan Stojković, dok je scenu, kostim i dizajn radila Ivana Čolić, premijerno izvedena u Haleu (Nemačka), 24.

jedanaesta predstava Plavog pozorišta, bazirana na životu i delu Hermana Hesea, u režiji Nenada Čolića koji potpisuje i scenario, učestvuju Jelena Martinović, Marko Potkonjak, Maša Jelić, Dejan Stojković, dok je scenu, kostim i dizajn radila Ivana Čolić, premijerno izvedena u Haleu (Nemačka), 24. juna 2006 godine, u okviru festivala Stadt Deiner Liebe, u koprodukciji sa festivalom Stadt Deiner Liebe i pozorištem Neues Theater Halle (Kulturinsel Halle), večeras od 20 sati u pančevačkom Studentskom domu.
POPEČITELJI – će večeras od 21 sat održati besplatni koncert u beogradskom Kulturnom centru Rex, kao poklon žurku ovogodišnjem Ring Ring festivalu. Nastali u Prištini, 1999, nekoliko meseci pred početak NATO bombardovanja, braća Furunović, Saša (gitara) i Goran (bas), zajedno sa bubnjarom Radetom Vulićem, odmah počinju da stvaraju svoju eksplozivnu mešavinu instrumentalnog fank-roka i folk muzike. Nakon bombardovanja, napustivši Prištinu, odlaze u Kragujevac i Kraljevo. Godine 2003, zajedno sa Kojom, kao producentom, realizovaće svoj prvi album „Ko radi?“, koji se pod etiketom Mojo Beat, pojavljuje već sledeće godine. Posetioci će na ovom koncertu dobiti i program Ring Ring festivala.
RADIO KRAKOV – muzička eksperiment radionica i radionica superkratke priče, večeras od 21 sat u Malom klubu beogradske Akademije .Kraka, gitarista benda Presing, kao autor večeri, okupiće muzičare različitih opredeljenja na celovečernji sešn. Najuspeliji momenti, kao i najzanimljivije priče biće objavljene na CD na kraju sezone. Ulaz je slobodan.
KONCERT STUDENATA – violine u klasi prof. Vesne Stanković, večeras od 18 sati u Muzičkoj galeriji Kolarčeve zadužbuine. Ulaz je slobodan.
KNJIŽEVNO VEČE NAGRAĐENIH PESNIKA – 44. Disovog proleća, večeras od 19 sati u sali na srednjem holu čačanskog Doma kulture. U programu će učestvovati pesnici čija je poezija nagrađena u 2006 – Dragan Jovanović Danilov (Vitalova nagrada), Radmila Lazić (Vasko Popa), Zlata Kocić (Žička hrisovulja), Bratislav Milanović (Zmajeva nagrada) i Slobodan Zubanović (Disova nagrada), dok će o savremenoj srpskoj poeziji govoriti Vasa Pavković, književni kritičar iz Beograda. Voditelj je mr Marijana Matović. Ulaz je slobodan!
PRIVATNI ŽIVOT GRAĐANSKE PORODICE – predavanje u okviru ciklusa „Istorija privatnog života na našim prostorima u XX veku i dinamika diskontinuiteta“, večeras od 19.30 sati u Maloj sali Kolarčeve zadužbine. Predavač je Nataša Milićević, istraživač Instituta za noviju istoriju Srbije.
KUROSAVIN NEMIR SVIJETA – knjiga eseja, priča, intervjua Don Branka Sbutege (IK Plavi jahač), večeras od 19 sati u Rimskoj dvorani Biblioteke grada Beograda (BGB). Govore Ivo Banac – istoričar iz Zagreba, Balša Brković – književnik iz Podgorice, Filip David – književnik iz Beograda i Nataša Marković – izdavač.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari