Korneliju Stankoviću u spomen, večeras od 18 sati u Etnografskom muzeju u Beogradu. U programu učestvuju Aleksandra Paladin – muzikolog, Jasmina Janković – klavir i Darko Manić – bas.
NA STAZI USPONA – mladi/daroviti muzičari iz Srbije, koji imaju samo 9 i najviše 17 godina, od 16.

Korneliju Stankoviću u spomen, večeras od 18 sati u Etnografskom muzeju u Beogradu. U programu učestvuju Aleksandra Paladin – muzikolog, Jasmina Janković – klavir i Darko Manić – bas.
NA STAZI USPONA – mladi/daroviti muzičari iz Srbije, koji imaju samo 9 i najviše 17 godina, od 16. do 22. aprila predstaviće se u beogradskoj Galeriji Artget KCB. Naziv ciklusa „Na stazi uspona“ simbolizuje dosadašnji „rast“ Kulturnog centra Beograda u godini njegovog 50. rođendana i u celini odražava misiju muzičkog programa KCB čiji je podijum uvek bio rezervisan za mlade/talentovane izvođače. Svi koncerti počinju u 20 sati, a ulaz je slobodan. Ciklus „Na stazi uspona“ večeras nastavlja harmonikaš Petar Marić.
MAGIČNA GITARA UROŠA DOJČINOVIĆA – Romantična i virtuozna muzika za gitaru i gudače, večeras od 20 sati u Velikoj sali Doma kulture Studentski grad: Uroš Dojčinović (gitara) i Gudački kvartet ARCO. Ulaz je slobodan.
RAZGOVOR S KUSTOSOM: RAZOTKRIVANJE MISTERIJE – prvo predavanje u ciklusu koji će se u Etnografskom muzeju u Beogradu odvijato svake druge srede do juna, zakazano je za danas u 13 sati: Biće predstavljanje zbirke keramike čiji je rukovalac muzejski savetnik Ranko Barišić, koji će govoriti na temu „Priča o zemlji“.
DANI VASKA POPE – četrnaesti sastanak pesnika, danas u podne u sali Srpskog književnog društva (Francuska 7, Beograd). Svoje stihove govore Vladimir Kopicl i Vojislav Karanović. Organizatori SKD i Dokumentacioni centar Vaska Pope.
PORTRET PESNIKA – večeras od 19 sati u Studentskom kulturnom centru Novog Sada, gosti Nenad Milošević i Slobodan Tišma.
PROMOCIJA ROMANA – Roberta Pirsiga „Zen i umetnost održavanja motocikla“, večeras od 19 sati u Biblioteci grada Beograda. Govori prevodilac Zoran Penevski.
PROMOCIJA KNJIGE – „Bravo majstore“ Muharema Pervića, izdate povodom 50 godina Pervićevog književnog i pozorišnog rada, danas u podne u prostorijama izdavača (Politika, sala na IV spratu). Knjigu predstavljaju Ružica Sokić, Radomir Putnik, Miroslav Buca Mirković, Jovan Ćirilov, Boro Drašković, Zorica Zec i autor, uz ansambl Danubius.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari