argentinski tango spektakl, sa plesom, muzikom i pesmom, nastupa večeras (umesto 3. aprila, kako je prvobitno bilo planirano) od 20 sati u Plavoj dvorani Sava centra. Mlada koncertna agencija Nota Concerts uspela je da u datume evropske turneje TANGOJAZZ uvrsti i nastup u Beogradu, uz pomoć Ambasade Argentine i beogradske Tango asocijacije.

argentinski tango spektakl, sa plesom, muzikom i pesmom, nastupa večeras (umesto 3. aprila, kako je prvobitno bilo planirano) od 20 sati u Plavoj dvorani Sava centra. Mlada koncertna agencija Nota Concerts uspela je da u datume evropske turneje TANGOJAZZ uvrsti i nastup u Beogradu, uz pomoć Ambasade Argentine i beogradske Tango asocijacije. Argentinski ambasador Mario Bosi de Sukura najavio je „lepotu, misteriju i žudnju života, jednom rečju – tango“. Trupu TANGOJAZZ čini sedam plesnih parova, sedam muzičara i dvojice pevača, a njihov nastup sadrži dvadesetak scenskih tačaka, upotpunjenih scenama iz istorije popularnog argentinskog plesa. TANGOJAZZ izvodi i Renovasion tango – kombinaciju tradicionalnog i savremenog tanga, zatim tradicionalne plesove kao i savremeni, elektro-tango. Cene ulaznica kreću se od 1.600 do 2.000 dinara.
NA STAZI USPONA – mladi/daroviti muzičari iz Srbije, koji imaju samo 9 i najviše 17 godina, od 16. do 22. aprila predstaviće se u beogradskoj Galeriji Artget KCB. Naziv ciklusa „Na stazi uspona“ simbolizuje dosadašnji „rast“ Kulturnog centra Beograda u godini njegovog 50. rođendana i u celini odražava misiju muzičkog programa KCB čiji je podijum uvek bio rezervisan za mlade/talentovane izvođače. Svi koncerti počinju u 20 sati, a ulaz je slobodan. Ciklus „Na stazi uspona“ večeras nastavljaju Robert Lakatoš – violina i Zarifa Alizade – klavir.
BASTA RAJMS – poznati američki hip-hoper agresivnog ponašanja, zbog kojeg je i osuđivan, gostovaće večeras u Beogradskoj areni, a kao podrška na koncertu nastupiće beogradski reper Marčelo i Filter kru. Basta Rajms (35), čije je pravo ume Trevor Smit Džunior, startovao je karijeru početkom 90-ih, postavši jedan od najcenjenijih emsijeva i producenata. Posle kraćeg učešća u grupi Leaders Of The New School, počeo je uspešnu solo karijeru, a debi album „The Coming“ (1996) lansirao ga je u vrh hip-hop scene. Krajem 2005. javno se ošišao, simbolično označavajući time promenu u stilu i muzici. Novi album „Before Hell Freezes Over“ najavio je za kraj juna ove godine, posle prošlogodišnjeg „The Big Bang“. Da ipak nije samo agresivan prema obožavaocima, ukazuje to što je odlučio da najmlađe fanove u Srbiji, koji su školskog uzrasta, časti jeftinijim ulaznicama – po ceni od 500 dinara, umesto od 1.200 do 1.800, koliko su u redovnoj prodaji.
ULTRA MUK – novi album benda Dža ili Bu (Multimedia Record), biće promovisan danas u prostoru Living Room beogradskog SKC, najpre od 14 sati, kada će članovi benda potpisivati svoj sedmi album. U okviru promocije pripremljena je i izložba „Ultra muk“ mlade beogradske umetnice Sane Garić, dobitnice nagrade Privredene komore Beograda za najbolje dizajnersko rešenje godine. U istom prostoru, večeras od 21 sat, Dža ili Bu će održati promotivni koncert na kome će uživo predstaviti novi album kao i sve najveće hitove iz dosadašnje karijere. Ove godine Dža ili Bu obeležava, inače, 20 godina postojanja.
GOSTOVANJE – Dejana Sretenovića i Neše Paripovića, večeras od 19 sati u novosadskoj ART klinici: Predavanje, video i foto dokumentacija, a sve na temu „Primeri konceptualne umetnosti u Beogradu“ – Neša Paripović: Umetnost kao praksa postajanja umetnošću.
SAVA ŠUMANOVIĆ – PREPUŠTANJE PASIJI – monografija autorke Ljubice Miljković u izdanju beogradske kuće Printmedia i šidske Galerije „Sava Šumanović“, uz podršku Ministarstva kulture Republike Srbije, biće promovisana večeras od 19.30 sati u Maloj sali Kolarčeve zadužbine. Govore ministar kulture Dragan Kojadinović, Vera Ristić, Simona Čupić, Nikola Kusovac, Vesna Burojević, Gordana Perović i atorka.
KUĆA ZA SUVERENA – PROCEDURE PRILAZA – tema je predavanja Milice Milojević (arhitekta), u ciklusu „Politike tajne“, večeras od 19 sati u Narodnoj biblioteci Srbije u Beogradu. Milica Milojević, asistent na Arhitektonskom fakultetu Univerziteta u Beogradu, bavi se istraživanjima i teorijskim radom iz oblasti urbanizma i studija materijalne kulture.
PRVO PREDAVANJE – iz ciklusa „Ličnost i lik“ pod nazivom „Čovek u Antici i Srednjem veku: Pojam i lik“ dr Davora Džalta sa Univerziteta u Frajburgu (Nemačka), večeras od 18 sati u Maloj sali Kolarčeve zadužbine.
NOVI ROMAN – Dragana Velikića „Ruski prozor“ (Stubovi kulture), stota knjiga u ediciji „Peščanik“, biće promovisan danas u podne u beogradskoj Galeriji Artget KCB. Govore urednik Gojko Božović i autor.
SKD KNJIGA + – tribina Srpskog književnog društva danas u podne u prostorijama SKD (Francuska 7): O književnom stvaralaštvu Božidara Mandića sa autorom razgovara Ljubivoje Ršumović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari