monografija je koja će biti promovisana večeras od 19 sati u beogradskom Muzeju pozorišne umetnosti. Govore Minja Dedić, Rade Marković, Milena Pavlović, Nebojša Bradić i autor Feliks Pašić.
VEČE UZ RADIO – predstavljanje radio-drame „Davija“ Milomira Nedeljkovića i Dramskog programa Radio Beograda, večeras od 19 sati u Narodnom muzeju u Kraljevu.

monografija je koja će biti promovisana večeras od 19 sati u beogradskom Muzeju pozorišne umetnosti. Govore Minja Dedić, Rade Marković, Milena Pavlović, Nebojša Bradić i autor Feliks Pašić.
VEČE UZ RADIO – predstavljanje radio-drame „Davija“ Milomira Nedeljkovića i Dramskog programa Radio Beograda, večeras od 19 sati u Narodnom muzeju u Kraljevu. Učestvuju redakcija i glumci Dramskog programa, organizatori NM i Radio Kraljevo.
AJRON MEJDEN – legendarna hevi metal grupa nastupiće večeras u Hali I Beogradskog sajma, što je četvrto gostovanje tog britanskog benda u Beogradu, prvo posle 20 godina i jedino u regionu, a deo je svetske turneje povodom prošle godine objavljenog albuma „A Matter Of Life and Death“. Koncert će otvoriti Loren Haris, ćerka osnivača Ajron Mejden, basiste Stiva Harisa, a publika će moći da uđe u Halu I već od 17 sati.
KONCERT – beogradske umetnice Jelene Jovanović Petrović (klavir), večeras od 20 sati u beogradskom Centru lepih umetnosti Guarnerius. Na programu su Despić, Betoven, Mocart i Čajkovski. Umetnica je imala veliki broj resitala i nastupa sa orkestrima, pedagog je na FMU u Beogradu, dobitnica je nekoliko nagrada.
CAMA DE GATO/U KLOPCI – film Aleksandra Stoklera (2002) večeras od 21 sat u Maloj sali beogradskog SKC, u okviru ciklusa „Kroz globalno selo: Brazil“. Ulaz je besplatan. Film traje 92 minuta, titl je na engleskom, a projekcija je sa DVD.
PETRIJIN VENAC – monodrama po romanu Dragoslava Mihailovića, večeras od 20 sati u beogradskom teatru Moderna garaža, na čijem repertoaru će se predstava ubuduće nalaziti. Premijera predstave održana je 27. novembra 2006, nakon potpisivanja sporazuma o specijalnim odnosima Republike Srbije i Republike Srpske u saradnji sa Centrom za kulturu iz Istočnog Sarajeva. Nosilac projekta i autor dramatizacije je glumica Ljiljana Đurić, koja ujedno tumači i naslovnu ulogu. Predstavu je režirao Duško Anđić.
IZ MOJE DIOPTRIJE – knjiga aforizama Blagoja Bakovića, biće predstavljena večeras od 19 sati u Sremskim Karlovcima, u Svečanoj sali Karlovačke gimnazije. O knjizi će govoriti Dimitrije Bjelica, Ninus Nestorović i Mirjana Ilić. Knjiga će biti promovisana i 15. marta od 19 sati u Društvu književnika Vojvodine u Novom Sadu. O knjizi će, kao i u Sremskim Karlovcima, govoriti Bjelica, Nestorović i Ilić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari