u Atrijumu Narodnog muzeja u Beogradu, od 5. marta, večeras od 20 sati: „Nofretete i tajna iz Amarne/Nofretete und das Geheimnis von Amarna“ Karola Vedela (Nem, 2005, 44 minuta); „Mozaici na trgu Armerina/Mosaici di Piazza Armerina“ Adriana Kestenholca (Švaj, 2005, 20); „Izgubljeni grob.

u Atrijumu Narodnog muzeja u Beogradu, od 5. marta, večeras od 20 sati: „Nofretete i tajna iz Amarne/Nofretete und das Geheimnis von Amarna“ Karola Vedela (Nem, 2005, 44 minuta); „Mozaici na trgu Armerina/Mosaici di Piazza Armerina“ Adriana Kestenholca (Švaj, 2005, 20); „Izgubljeni grob.Le tombeau perdu“ Andrea Tarža (Fra, 2002, 52).
LENI RIFENŠTAL – Pre večerašnje projekcije filma „Trijumf volje“ (Nem, 1935) u Muzeju jugoslovenske kinoteke od 17 sati, biće promovisana knjiga „Leni Rifenštal – Sećanja“, u prevodu Nebojše Baraća i Dalibora Muratovića (Logos, Zlatni zmaj, Ukronija, Beograd 2006).
VEČE S DR NAŠKOM KRIŽNAROM – etnologom i filmskim autorom, večeras od 19 sati u Kino-sali Etnografskog muzeja u Beogradu. Program predviđa predavanje „Razvoj vizuelne antropologije u Sloveniji“; „Uloga vizuelne antropologije u proučavanju slovenačkog društva i kulture“ i „Letnja škola Vizuelnoga“ + inserti iz filmova „Izola – fragmenti“, „Badnjak – pravoslavni Božić“, „Piščalka“, „O pravoslavnoj manjini u Dalmaciji“, „Srce preko međe“…
DUO – Svetlana Novaković (flauta) i Ognjen Grčak (gitara), večeras od 20 sati u Rimskoj dvorani Biblioteke grada Beograda, izvodi Pulenka, Pjacole, Đulijanija i Rodriga.
BEOVIZIJA 2007 – večeras od 20 sati, finalno veče u Sava centru. Srbija će ove godine prvi put samostalno učestvovati na izboru za Pesmu Evrovizije, a pobednička će se birati između 20 novih kompozicija koje je izabrala selekciona komisija. O pobedniku će odlučivati stručni žiri i televizijski gledaoci. Pesma koja bude izabrana, predstavljaće Srbiju na ovogodišnjem Evrosongu, koji će biti održan 10. i 12. maja u Helsinkiju.
KONCERT – somborskog fanki i soul benda Rich Bitch, večeras od 20 sati u Narodnom pozorištu u Somboru. Gost koncerta Tanja Jovičević, ex-pevačica grupe Oktobar 1864. Ulaz je slobodan, a pokrovitelj nastupa je opština Sombor. Ovaj somborski bend osnovan je 1988, godine, a imao je više od 600 javnih nastupa u Srbiji, Slovenji, Crnoj Gori, BIH i u Mađarskoj.
LADIES SPECIAL NITE AT GUSAN – večeras u novosadskoj pivnici Gusan (Zmaj Jovina 4): Mr Paul Murph (Šafro art records, VB, živa legenda džez didžejinga i u svojim 50-im godinama) uz lokalnu podršku DJ’s Dovlaman (freestyle, funk, nu jazz, broken beat, hip hop, dnb) & Lemon (liquid funk).
ŽENE PIŠU ZA ŽENE – i ponekog muškarca koji ima hrabrosti, velika promocija u knjižari Narodne knjige (Nikole Spasića 2) od 12 sati. Na promociji će svoje nove knjige predstaviti Zorica Karanović, Stevana Sremac i Nena Lalović. Njih tri, različite po godištu, temperamentu, stilu, obrazovanju i profesiji ipak imaju jednu zajedničku stvar – knjige su im hitovi u beogradskim knjižarama. Šta je to što žensko pismo danas čini značajnim, zašto žene više čitaju i kupuju knjige, za koje knjige se najčešće opredeljuju i kako su njih tri same postale pisci, odgovoriće ove spisateljice i njihovi urednici.
ČETVRTKOM U ŠEST – tribina u Međunarodnom Tanjugovom pres centru u Beogradu, večeras od 18 sati: „O Jugoslovenima, Bihovcima i drugim građanima“ govore psihološkinja Jelena Vlajković, književnik Filip David i pisac i publicista Velimir Ćurguz Kazimir, moderator je Ivan Džidić.
POVODOM OSMOG MARTA – danas od 12.30 sati u novosadskom Romskom dečjem centru, biće održano književno popodne na kome nastupaju Nataša Dimić, Verica Turoman, Dobrila Obrovski, Risto Marijan, mr Jovan Mihajilo, Stojan Simić Krpica, kao i prisutne pesnikinje i pesnici. Ista grupa pesnika nastupiće u 14 sati na Sajmu medija, na štandu TV Melos na Novosadskom sajmu.
PREDAVANJE I KNJIŽEVNO VEČE – u Maloj sali Kolarčeve zadužbine, večeras: Na temu „Svemirska istraživanja 2015-2025: Virtuelna opservatorija“ od 18 sati govori mr Edi Bon, istraživač Astronomske opservatorije u Beogradu; Povodom knjige „Dani sećanja IV“ autora Dejana Medakovića (Zavod za udžbenike), od 19.30 sati, učestvuju Čedomir Popov, Dragoljub Živojinović, Vladimir Davidović i autor.
PREDSTAVLJANJE KNJIGE – „Iz trećeg kraljevstva“ Borivoja Adaševića, večeras od 19 sati u Studiju 26 Doma kulture Studentski grad. Govore Saša Ilić i autor.
OSOBENI ZNACI – nova knjiga Teofila Pančića biće promovisana večeras od 19 sati u novosadskoj ART klinici LED Arta (program uređuje SKCNS).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari