splićanski hip-hop sastav nastupiće večeras od 22 sata u Velikom klubu beogradske Akademije. DJ podrška – Jah Moma Selecta. The Beat Fleat (TBF), poznati po provokativnim tekstovima koji se odnose na hipokriziju hrvatskog društva, nastali su 1990. Na nastupima, TBF kombinuje rep muziku sa klasičnim instrumentima, tako da se u njihovim pesmama osećaju različiti muzički pravci: fank, soul, rege, grandž, rokenrol.

splićanski hip-hop sastav nastupiće večeras od 22 sata u Velikom klubu beogradske Akademije. DJ podrška – Jah Moma Selecta. The Beat Fleat (TBF), poznati po provokativnim tekstovima koji se odnose na hipokriziju hrvatskog društva, nastali su 1990. Na nastupima, TBF kombinuje rep muziku sa klasičnim instrumentima, tako da se u njihovim pesmama osećaju različiti muzički pravci: fank, soul, rege, grandž, rokenrol… Njihov album prvenac – „Ping pong: umetnost zdravog đira“ objavljen 1997. stekao je kultni status kod publike. Drugi album – „Uskladimo toplomjere“, izdat 2000, proglašen je albumom godine. Na dodeli nagrade Zlatna koogla, 2005. proglašeni su za najbolji bend, njihov album „Maxon Universal“ za najbolji album, za koji su dobili i nagradu za najbolji dizajn omota, najbolje izvođače prema glasovima publike i nagradu za najbolje isproduciran album. Cena karte je 400 dinara.
TRIBINA – povodom promocije knjige „Nenasilna borba u 50 tačaka“ Srđe Popovića, Andreja Milivojevića i Slobodana Đinovića, danas od 14 sati u Velikom amfiteatru beogradskog Fakulteta političkih nauka. O knjizi će govoriti i odgovarati na sva pitanja dekan FPN, prof. dr Milan Podunavac, prof. dr Vukašin Pavlović, prof. dr Čedomir Čupić, doc. dr Zoran Stojiljković i autori Srđa Popović i Slobodan Đinović. Celokupan prihod od prodaje knjige namenjen je fondu „Dr Zoran Đinđić“, a autori su odlučili da poklone pet primerka ovog nesvakidašnjeg priručnika bliblioteci fakulteta.
SKD KNJIGA+ – tribina Srpskog književnog društva, danas u 12 sati u prostorijama SKD (Francuska 7). O književnom stvaralaštvu Gojka Božovića sa autorom razgovara Đorđe Despić.
TREĆA MULTIJEZIČKA RADIONICA – „Stvaraoci na maternjem jeziku“, održava se danas od 10 sati u Zavodu za kulturu Vojvodine, Novi Sad. Treća multijezička radionica održava se u okviru Međunarodnog dana maternjeg jezika (Unesko) i Dana Koordinacionog odbora društava za jezike, književnost i kulturu Zavoda za kulturu Vojvodine. Nakon prijave učesnika, zakazano je otvaranje radionice (10.30-11.00), rad polaznika radionice (11.00-12.00), predaja radova, fotokopiranje istih, pregled i ocena radova od strane mentora (12.00-12.30), završna reč (12.30-13.00) i zakuska od 14 sati.
RENDGEN – nova knjiga dr Ljiljane Vujotić, biće promovisana večeras od 18 sati u biznis klubu Teatar srpska kafana.
PUT MAČA I KENDO – u okviru ciklusa „Japanske tradicije i savremeni sport“, večeras od 19 sati u Sali na prvom spratu beogradskog Doma omladine. Govori Miloš Pavlović sa Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu.
DETE I DETINJSTVO IZMEĐU PRIVATNOG I JAVNOG DOBRA – predavanje Sanje Petrović Todosijević, saradnice Instituta za evropske studije, u okviru ciklusa „Istorija privatnog života na našim prostorima u XX veku i dinamika diskontinuiteta“, večeras od 19.30 u maloj sali Kolarčeve zadužbine.
AVANGARDA, ALTERNATIVA, FILM – knjiga Zorana Saveskog (Akademski kino klub Doma kulture Studentski grad), biće promovisana večeras od 20.30 sati u Maloj sali DKSG, projekcija filma „Kako to da slep čovek pije vode“ istog autora, dokumentarni, 26 minuta, AKK DKSG, 2006) & razgovor o knjizi od 21 sat.
KNJIŽEVNO JUTRO – danas u 8 sati u sali Društva za mentalno nedovoljno razvijenu decu grada Novog Sadu, učestvuju Marica Lilić i Stojan Simić Krpica.
NEARDARK 2 – u Muzeju savremene umetnosti u Beogradu, od 14. do 23. februara, u organizaciji MSU, Društva ljubitelja fantastike „Lazar Komarčić“ i Šok koridora, od večeras do 23. februara, od 12 do 20 sati: „Pacovi u zidovima galerije“, izbor horor filmova sa repertoara Festivala srpskog filma fantastike.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari