projekat Opštine Kikinda i partnerskih organizacija, biće promovisan danas u Kikindi. Ovaj kompleksni projekat, koji finansira Evropska agencija za rekonstrukciju, imao je za cilj zaštitu i prezentaciju jednog od najbolje očuvanih ostataka mamuta na svetu i njegovo korišćenje za razvoj kulturnog turizma i stvaranje novog imidža Kikinde.

projekat Opštine Kikinda i partnerskih organizacija, biće promovisan danas u Kikindi. Ovaj kompleksni projekat, koji finansira Evropska agencija za rekonstrukciju, imao je za cilj zaštitu i prezentaciju jednog od najbolje očuvanih ostataka mamuta na svetu i njegovo korišćenje za razvoj kulturnog turizma i stvaranje novog imidža Kikinde. Promocija projekta uključuje posetu staroj ciglani, prezentacija projekta, premijerno prikazivanje filma, otvaranje izložbenog prostora i koktel. Stara ciglana je industrijski objekat iz XIX veka koji se nalazi u neposrednoj blizini mesta gde su fosilni ostaci pronađeni i predstavlja lokaciju budućeg Muzeja kvartara. Projekat će prezentovati menadžer projekta i predstavnici partnerskih organizacija. Prezentacija obuhvata i otvaranje izložbenog prostora gde su, po prvi put od otkrića, originalni ostaci adekvatno zaštićeni i prezentovani, kao i sedamnaestominutni film koji predstavlja kombinaciju dokumentarnog i animiranog filma u 3D stereoskopskoj tehnici.
DIZAJN VREMENA – PRIMENJENE MEDIJSKE DRAMATURGIJE – predavanja i radionice Ivana Pravdića, ciklus se nastavlja temom „Tehnologije tela“, večeras od 18 sati u novosadskoj ART klinici LED Arta. Dva sata kasnije sledi „Večernji akt“, odnosno, javni čas crtanja koji vodi Nikola Macura.
OVO JE NAJSTRAŠNIJI DAN U MOM ŽIVOTU – knjiga Jasminke Petrović (ilustracije Dobrosav Bob Živković), u izdanju Kreativnog centra, biće promovisana večeras od 18 sati u Living Room Studentskog kulturnog centra u Beogradu. Govore urednica Smiljka Blažin, književnik Zvonko Karanović i autorka.
POEZIJA VLADANA RAKIĆA (NEMAČKA) – književno veče u maloj sali Kolarčeve zadužbine, večeras od 19.30 sati. Povod je nova zbirka „Unakrsne tišine“ (Čigoja – Štampa) i nagrada „Arsenije Čarnojević“ za 2006. godinu. Učestvuju prof. dr Darinka Vučinić, prof. dr Ratko Božović, Miodrag Jakšić – pomoćnik ministra za dijasporu Srbije i Vladan Rakić – autor, stihove kazuje Ivana Žigon. Muzički prilog Milija Baja Radivojević i D. M. Šekspir + koktel (Lozovička česma).
EDICIJA – „Beogradska manufaktura snova“ (Penička manufaktura), biće predstavljena večeras od 18 sati u beogradskoj UK „Vuk Karadžić“, na Maloj sceni Kult teatra. Govore Slavoljub Marković i Živko Nikolić, učestvuju još pesnici Mirko Magarašević, Slobodan Stojadinović, Nemanja Mitrović, Staniša Nešić, Svetlana Fucić i Predrag Bajo Luković, voditelj je Andrej Jelić Mariokov.
ČETVRTKOM U ŠEST – tribina Tanjuga, večeras: „Izučavanje povesti: Kako ćemo se zapamtiti Ili šta ćemo jednom o sebi znati ili misliti da znamo“. Učestvuju istoričarke iz Beograda Dubravka Stojanović i Olga Manojlović. Moderator je Ivan Džidić.
LIMES – srpsko izdanje italijanskog časopisa, odnosno, novi njegov broj, biće predstavljen danas u 11 sati u prostorijama Centra za kulturu „Pavlović“ (Gospodar Jevremoba 39, Beograd). Govore Radovan Bigović, Aleksandar Petrović i Adele Mazzola. Miodrag Lekić predstaviće, ovom prilikom, „Dnevnik jugoslovenskog ambasadora u Rimu u vreme konflikta na Kosovu ‘99“ i najaviti „LIMESPLUS Kosovo 2007 (Carstvo zemaljsko, Carstvo nebesko“.
PROMOCIJA – prvog broja omladinskog časopisa Pogonik, večeras u 19 sati u Galeriji KC „Laza Kostić“ u Somboru. Izdavač je Kulturni centar, a nosioci projekta udruženja građana „Somborski omladinski bum“ i „Pogon“. Najavljeno je da će časopis izlaziti mesečno, a deliće se besplatno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari