iz Novog Sada odbacilo je ponudu beogradske produkcijske kuće „Komuna“ da preuzme tehničku realizaciju festivala na Petrovaradinskoj tvrđavi u narednih pet godina. Portparol Exita Rajko Božić izjavio je da je ponuda „Komune“ neobična do zabavnosti i poručio da pripreme predstojećeg festivala „teku u najboljem redu“, te da Exit „nije na prodaju“.

iz Novog Sada odbacilo je ponudu beogradske produkcijske kuće „Komuna“ da preuzme tehničku realizaciju festivala na Petrovaradinskoj tvrđavi u narednih pet godina. Portparol Exita Rajko Božić izjavio je da je ponuda „Komune“ neobična do zabavnosti i poručio da pripreme predstojećeg festivala „teku u najboljem redu“, te da Exit „nije na prodaju“. Božić je dodao da bi najbolje bilo da Ćatović (Komuna), ako već raspolaže tako velikim novčanim sredstvima, te pare uloži u dovođenje Rolingstounsa, u čemu će mu organizatori Exita rado pomoći, kao što su to već radili nekoliko puta ranije. Ćatović je izjavio da je, zbog sudskih procesa u vezi sa autorskim pravima i vlasništvom nad brendom Exit, pretpostavio da bi održavanje festivala bilo ugroženo, pa je trojici autora – Boškoviću, Milivojevu i Dušanu Kovačeviću, ponudio da na pet godina ustupe Komuni prava na realizaciju festivala. Advokatski tim jednog od autora Exit festivala, Dušana Kovačevića, ocenio je ponudu „Komune“ kao korektnu i najavio da će je dodatno analizirati narednih dana, kao i da će razmotriti još nekoliko ponuda iz zemlje i inostranstva. Udruženje Exit najavilo je naredni festival od 12. do 15. jula na Petrovaradinskoj tvrđavi. Kovačević je tužio Udruženje Exit u vezi sa autorskim pravima, a za 5. februar pred Okružnim sudom u Novom Sadu zakazano je ročište.
BGD KLUB AKADEMIJA – Kafe „Fleka“ od 14 sati, Radio Beograund (funk, soul, hip-hop, world, afro, latin, reggae, down beat); od 20 do 22 sata video projekcije. Veliki klub od 20.30 sati, Hiperrealističko pozorište Jugoslava Kujundžića, predstava „Stjuardese su najveći leteći sisari“; cena karte 150 dinara. Posle predstave Hiperrealistička žurka „Evergreen-Nevergreen“, izbor muzike Darko Džambasov.
KONCERT U POGONU – beogradskog Doma omladine, večeras od 21 sat: Evergrey (Švedska) i Draconic (Srbija). Legendarni švedski progresiv metal sastav, Evergrey trenutno je na istočnoevropskoj turneji i promoviše svoj šesti studijski album „Monday Morning Apocalypse“, kao i višestruko nagrađivani DVD „A Night To Remember“. Domaća podrška su Draconic, koji se premijerno predstavljaju domaćoj publici, u novom sastavu i sa novim muzičkim usmerenjem.
FILMSKO VEČE HENDRIKSA – Beogradski klub Fili prirediće večeras video projekciju trećeg nastavka filma o Džimiju Hendriksu, nakon čega će prikazati i redak snimak njegovog koncerta u Rojal Albert holu iz 1969. godine. U filmu o Hendriksu govore njegov brat, sestre, najbliži prijatelji i saradnici, kao i velike zvezde sa kojima je sarađivao. Projekcija počinje u 20.30 sati, a ulaz je besplatan.
KINO KLINIKA – ponedeljkom od 19 sati (urednik Filip Markovinović), večeras: Niška low-fi scena, prezentacija rada grupa Čaj… odličan!, Lošpixel i Bullshitproduction. U poslednjih par godina živnula je i niška filmska andergraund scena. Pored, sada već doajena, Vladimira Ilića poznatijeg kao Lenjin 2, pojavila se i grupa mladih stvaralaca okupljenih oko više manjih produkcija. Ovom prilikom biće predstavljene tri takve produkcije, kao i izbor radova sa njihovog prvog festivala „Važna je ideja“, održanog u decembru 2006. godine.
FIRST WIVES CLUB – film iz 1996. godine, sa Bet Midler, Dajanom Kiton i Goldi Haun (SAD, 102 minuta), večeras od 17 sati u Američkom kutku (Sala na I spratu beogradskog Doma omladine).
KNJIŽEVNA RADIONICA – u okviru tribina Društva ljubitelja fantastike „Lazar Komarčić“, večeras od 19 sati u Sali na I spratu DOB. Moderatori su Aleksandar Marković i Jovan Ristić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari