završenog 6. jula u Zemunu. Stručni žiri u sastavu prof. dr Vladimir Jevtović, Cisana Murusidze i Konstantin Kostjukov dodelio je Zlatnu kolajnu Maji Dimitrijević za monodramu „Lari Jankovič“ iz Slovenije za predstavu „Kao ja“ Simona Bertola u režiji Zijaha Sokolovića, zato što je ona briljantno uzbudljivo i tehnički savršeno ispričala priču i ispevala pesmu o velikoj francuskoj šansonjerki Edit Pjaf.

završenog 6. jula u Zemunu. Stručni žiri u sastavu prof. dr Vladimir Jevtović, Cisana Murusidze i Konstantin Kostjukov dodelio je Zlatnu kolajnu Maji Dimitrijević za monodramu „Lari Jankovič“ iz Slovenije za predstavu „Kao ja“ Simona Bertola u režiji Zijaha Sokolovića, zato što je ona briljantno uzbudljivo i tehnički savršeno ispričala priču i ispevala pesmu o velikoj francuskoj šansonjerki Edit Pjaf. Zlatnu kolajnu za pantomimu, žiri je dodelio Dragošu Huluba i Violeti Totir iz Rumunije za predstavu „Susreti“, zato što su svoj vizuelni performans sa elementima pantomime, igre, bogatom zvučnom muzičkom podlogom izveli duhovito, maštovito i neodoljivo šarmantno. Žiri publike Zlatnu kolajnu za najbolju predstau Festivala dodelio je, takođe, rumunskoj predstavi „Susreti“.
XVI FESTIVAL POZORIŠTA ZA DJECU U KOTORU – od 2. do 10. jula, danas: Okrugli sto (Kulturni centar od 11 sati); Promocija knjige „Čudne zveri na proveri“ Milivoja Mlađenovića (Kulturni centar od 19 sati); „Razglednice iz Hrvatske“, otvaranje gostujuće izložbe Međunarodnog dječjeg festivala u Šibeniku (galerija Kulturnog centra od 19.30); „Akord“, Nikšić, plesni program, (Trg od oružja, od 20); „Barmalej“, Državno lutkarsko pozorište „Brodjačaja sobačka“ iz Sankt Peterburga (dvorana Kulturnog centra od 20); „Veče Alisinih kotorskih gradskih mažoretki“, Studio za ples i moderan balet „Alisa“ iz Kotora (Trg od oružja od 21); „Aladinova čarobna lampa“, Pozorište „Boško Buha“ iz Beograda ljetnja pozornica od 21.30) i „Rođendanska bajka“, Kulturno-kreativni centar „Akord“ iz Nikšića (Trg od kina od 21.30 sati).
OTVORENA VRATA – projekat Narodnog pozorišta u Beogradu od 2. do 9. jula na sceni „Raša Plaović“ od 20 sati. NP će, u želji da što kvalitetnije upozna rad mladih glumaca, studenata završnih godina pozorišnih akademija iz Beograda i Novog Sada, ugostiti najzanimljivija studentska ostvarenja ovdašnjih akademija, mlade glumce, kao i da, nakvalitetnijima među njima, ponudi saradnju u nastupajućoj sezoni. Večeras: Fakultet umetnosti Akademije umetnosti BK predstavlja studente treće godine u klasi prof. Nebojše Dugalića – „Slika nekog nikog – izbor scena“, „Sedmorica protiv Tebe“ (plus studenti prve i druge godine), „Hamlet“, „Magbet“, „Otelo“ i „Bogojavljenska noć“.
PETI BEOGRADSKI MEĐUNARODNI ČELO FEST – u organizaciji Jugokoncerta od 3. do 9. jula u Sali Beogradske filharmonije. Večeras od 19.30 sati: Aleksandar Latković & Ansambl čelista (Emil Bekir, Rafael Bel, Pablo de Naveran, Igor Perazić, Natali Karon, Konstantin Fic i Milutin Mladenović + specijalni gost Sara Jovanović); Od 21 sat: Mišel Štraus & Lidija Bizjak (klavir).
ODBRANA MAGISTARSKOG RADA – „Neistraženi svet“ Snežane Petrović, studentkinje novosadske Akademije umetnosti, umetnička disciplina – grafika (mentor Radovan Jandrić, vanr. prof), danas u podne u Multimedijalnom centru AU NS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari