balet foto promo Danilo Mijatovicfoto promo Danilo Mijatovic

Posle gala nastupa „Čarobno detinjstvo“ na Belom dvoru na Dedinju povodom Svetskog dana deteta 1. juna, BeoBalet najavljuje za sutra na Velikoj sceni zadužbine Ilije M. Kolarca baletsku bajku isprisanu klasikom baletske literature „Krckom Oraščićem“.

Više od 120 balerina, uzrasta od tri do 15 godina, uz specijalne muzičke goste, izvešće 20 koreografija i varijacija iz baleta Petra Iljiča Čajkoviskog „Krcko Oraščić“.

BeoBalet je umetnički centar za decu u kome se deca upoznaju sa baletom, muzikom, glumom i opštom kulturom. Radi sa decom od tri do 15 godina, uz trud da „njihovo detinjstvo bude zanimljivo, puno izazova, iskustva i saznanja u kojem će razvijati veštine, potencijale, svoju ličnost i telo, kažu u BeoBaletu, gde ističu da se u ovom umetničkom centru „insistira na drugačijem kulturnom okruženju, otkrivaju i negovanju pravih vrednosti – zajedno se otkrivaju klasični balet i muzika, posećuju pozorišta, muzeji i galerije“. Osnivač i direktorka BeoBaleta je LJubica Lazić, a kao pedagozi sa decom rade: Nikolina Šinik, Katarina Nikolić, Olivera Viktorović Đurašković, Nina Milinković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari