Monodrama „Bravo za klovna“, autorski projekat prvakinje Drame Narodnog pozorišta u Subotici Minje Peković, nastala po motivima njenih ličnih dnevnika koje je vodila tokom lečenja od karcinoma 2020. godine, gostovaće 2. februara (20,30) na  Sceni „Raša Plaović“Narodnog pozorišta u Beogradu, najavljeno je iz ove institucije.

Kroz predstavu, koja svesno izbegava jednostavne žanrovske odrednice, a koja kroz cirkuske elemente vešto prepliće komediju i dramu, publika dobija uvid u lični doživljaj osobe koja prolazi kroz sve segmente terapije.

Otvoreno govoreći o preispitivanju dosadašnjih postupaka, odnosa prema svetu i ljudima oko nje, načina na koji je do sada reagovala na „stvarnost“, preispitivanju prioriteta, poimanju vere i ozbiljnosti u tretiranju svog mentalnog zdravlja, Minja Peković predstavom „Bravo za klovna“ otvara pitanja za svakog pojedinca u publici.

Sva ta pitanja u ovoj snažnoj i jedinstvenoj predstavi, na kraju nam donose katarzu, ali i novu snagu, veru i optimizam.

Uz Minju Peković, na sceni je tokom predstave i muzičar Miroslav Idić (korepetitor i aranžer) koji priču prati zvukom harmonike kao što je tokom terapija Minji potporu pružala muzika i životna priča legendarne Edit Pjaf, koja je u nekim segmentima i inspiracija za ovu predstavu .

U autorskom timu su i Marija Kalabić (scenograf), Marko Marosiuk (kostimograf) i Nikola Marinkov (dizajner svetla).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari