Dame sa štafelajom 1Foto: Z.Nikolić

Večeras je, u Galeriji kulturnog centra „Ribnica“ u Kraljevu, u čast  Međunarodnog dana žena ,otvorena kolektivna izložba „Kraljevačke umetnice“.

Na ovoj jedinstvenoj izložbi koja će trajati do 25. marta biće izložena dela četrnaset autorki iz Kraljeva. Radi se, uglavnom, o već afirmisanim umetnicama koje stvaraju u Kraljevu  ili su pak poreklom iz njega a žive i rade u drugim sredinama u zemlji i inostranstvu.

Dame sa štafelajom 2
Foto: Z.Nikolić

Raznolikost žanrova i tehnika kojima stvaraju ove dame čine ovu kolektivnu izložbu posebnom pa je, s pravom, možemo nazvati  događajem bez premca u kulturnom životu grada na Ibru na samom početku ove godine.

Izložbu je, pročitavši pesmu „Ničija“ autorke Jelene Marković proglasila otvorenom glumica Ana Jerotijević, urednica kultunog programa u KC „Ribnica“.

Dame sa štafelajom 3
Foto: Z.Nikolić

U ime grada Kraljeva i Saveta za rodnu ravnopravnost umetnice je pozdravila Lidija Pavlović-Knežević poželevši im da ovakva ,ženska, izloba postane praksa koja će se ponavljati iz godine u godinu obeavši i svu neophodnu podršku i pomoć Saveta za rodnu ravnoravnost grada Kraljeva.

Posetioci će biti u prilici da, u naredne dve nedelje, vide dela Tatjane Blagojević, Slađane Miljković, Dušice Radosavljević, Aleksandre Popović, Danke Dimitrijević, Jasne Bosić, Jelene Petrović, Ljubinke Adamović Aksentijević, Milice Antonijević, Milice Šolajić, Momire Radosavljević, Nevene Mitić, Jovane Banjanac i Viktorije Zdravković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari