Dani Frederika Šopena u Beogradu od 14. do 18. aprila 1

Dani posvećeni muzičkom velikanu istorije, pesniku klavira – Frederiku Šopenu, održaće se ponovo u Beogradu, od 14-18. Aprila.

Ljubitelji klasične muzike biće u prilici da čuju vrsne pijaniste i mlade talente u elitnim salama Beograda, kao i da uživaju u pratećim programima 8. Beogradskog Šopen Festa, najavili su organizatori.

Pokrovitelj Festivala je od 2012. godine Ambasada Poljske u Beogradu, a podršku projektu daju Sekretarijat za kulturu grada Beograda, Centar beogradskih festivala i Ustanova predstavništva Republike Srpske u Beogradu.

Beogradski Šopen Fest će početi 14. aprila, otvorenom „Pijanističkom revijom mladih talenata“, koja će okupiti učenike i studente klavira iz Srbije i regiona.

U parterstvu sa Fakultetom muzičke umetnosti u Beogradu, 8. Beogradski Šopen Fest nastavlja tradiciju revijalne promocije najtalentovanijih mladih pijanista, započete početkom devedesetih godina na „Šopenijadi“ koja je iznedrila danas svetski priznate pijaniste.

Poziv mladim pijanistima za učešće na Reviji je otvoren do četrvrtka, 11. aprila.  Prijave su besplatne na [email protected]

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari