Svečanom proslavom jubileja 15 godina od prvog broja New Moment magazina, u galeriji New Moment Ideas, preksinoć je, uz zvuke Džez sens benda promovisan i novi, 27. broj magazina koji je ovoga puta posvećen gostovanju galerije na Internacionalnom sajmu umetnosti koji će od 26. do 29.

Svečanom proslavom jubileja 15 godina od prvog broja New Moment magazina, u galeriji New Moment Ideas, preksinoć je, uz zvuke Džez sens benda promovisan i novi, 27. broj magazina koji je ovoga puta posvećen gostovanju galerije na Internacionalnom sajmu umetnosti koji će od 26. do 29. aprila biti održan u Beču. Umetnici predvođeni kustosom galerije Ksenijom Marinković već su juče otputovali u Beč, a među reprezentima umetnosti koji New Moment zastupa našli su se radovi Uroša Đurića, Milana Bosnića, Milice Milićević, Milana Kralja, Nenada Marjanovića, Vuka Vidora, Cileta Marinkovića, Mihaela Milunovića, Britanaca Majkla Bauringa i Toma Filipsa i Brazilca Andreja de Lime.

Art market Beograda

Na Internacionalnom sajmu umetnosti u Beču , nastupiće i galerije Zvono i Remont iz Beograda, pored više od 100 galerija i muzeja iz centralne i istočne Evrope. „Beograd je počeo da učestvuje u vrsti kreativne ekonomije, jer je na ovakvim manifestacijama uvek reč o art-marketu. Mi ćemo zato predstaviti onaj kreativni Beograd za koji verujemo da ga treba podržati. Istovremeno, sve više stranaca dolazi, nalazi inspiraciju i povod da žive i rade ovde. Majkl Bauring i Andrej de Lima su samo neki od njih“, navodi Ksenija Marinković.

– Koncept radova koji će biti predstavljeni u Beču je raznovrstan, ne postoji objedinjujuća ideja, budući da se radi o „semplovanju“ ideja pojedinačnih autora koje smo mi želeli da promovišemo. Reč je o radovima koji ranije nisu prikazivani pred beogradkom publikom, osim jednog rada Nenada Marijanovića – kaže Ksenija Marinković, predstavnica New Moment galerije Ideja. Beograđani će u međuvremenu moći da pogledaju fotografije Majkla Bauringa, jednog od učesnika sajma čija će izložba biti otvorena do 10. maja.
U New Momentu ističu da je magazin tokom prethodnih 15 godina od jednog beogradskog brenda i magazina za vizuelnu komunikaciju, postao multimedijalni internacionalni brend. New moment ideas galery je od „pustog ostrva“, kako je deklarisano u vreme osnivanja 1992. godine, „pribežišta umetnika od ratne stvarnosti, besparice i sankcija“, postala galerija koja je do danas ugostila neke od umetnika svetskog značaja i prikazala izložbe umetnika poput Helmuta Njutona, Pabla Pikasa, Toma Veselmana… Sledeći korak kreativnog tima Dragana Sakana bio je osnivanje New Moment New Ideas Company 2003. godine, koja kao kompanija za advertajzing danas broji predstavništva u 10 država regiona.
Novi broj magazina za vizuelnu komunikaciju promoviše, između ostalog, još dve ideje, a to su multimedijalna knjiga Dragana Sakana koja ujedno predstavlja rekapitulaciju prošlosti i viziju budućnosti sažetih u 11 priča, video instalacija, preformansa i izložbi, kao i disk New idea simphony Zorana Simjanopvića i Edvarda de Bona, posvećen prošlogodišnjem koncertu Simfonijskog orkestra i hora RTS na Kalemegdanu. B.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari