Dejvid Jejts, reditelj predstojećeg filma „Hari Poter i Red Feniksa“, potvrdio je da će se vratiti rediteljskoj stolici i za ekranizaciju knjige „Hari Poter i Polukrvni princ“, šesti deo ovog uspešnog fantazijskog serijala. „Radiću ‘Polukrvnog princa’ i to ću raditi zato što volim taj svet i likove“, rekao je Jejts koji sada privodi kraju peti film.

Dejvid Jejts, reditelj predstojećeg filma „Hari Poter i Red Feniksa“, potvrdio je da će se vratiti rediteljskoj stolici i za ekranizaciju knjige „Hari Poter i Polukrvni princ“, šesti deo ovog uspešnog fantazijskog serijala. „Radiću ‘Polukrvnog princa’ i to ću raditi zato što volim taj svet i likove“, rekao je Jejts koji sada privodi kraju peti film. Jejts je doveden da režira peti deo priče britanske spisateljice Dž. K. Rouling koji ima politički ton i bavi se, između ostalog, pobunom na Hogvortsu, školi magije, koju predvode Hari Poter (Danijel Radklif), Hermiona Grendžer (Ema Votson) i Ron Vesli (Rupert Grint).
„Uradio sam neku vrstu toniranja petog filma, što ću nastaviti da razvijam u šestom. I vidim kako se priča iz pete knjige razvija u šestoj na stvarno interesantan način. Krenuo sam na put sa tim svetom i želim da ga završim“, dodao je reditelj. Film „Hari Poter i Red Feniksa“ stiže u bioskope 13. jula, a već je počela pretprodukcija filma „Hari Poter i Polukrvni princ“, koji u bioskope treba da stigne tokom novembra 2008. Sedma, i završna knjiga, serijala, „Harry Potter and the Deathly Hallows“ biće objavljena 21. jula – očekuje se da će ovaj film biti snimljen najkasnije do 2010. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari