Izdavačka kuća BeoBook objavila je novi roman Zorana Danilovića „Deo afričkog neba“. U pitanju je roman koji opisuje stvarne događaje u životu Jovana, diplomiranog geologa iz Beograda, koji je početkom devedesetih godina prošlog veka otišao u Južnoafričku Republiku u potrazi za boljim životom. Želja da ostvari svoj cilj, posao u struci i profesionalnu karijeru vodi ga od betonske džungle Johanesburga, gde život često vredi koliko i paket droge ili kožna jakna, do nepoznate i nepristupačne divljine severa Namibije u kojima je junak ove knjige živeo sa afričkim plemenima i za vladu Namibije tražio vodu.

Ovaj roman opisuje urbanu i divlju Afriku na realan i surov način, bez ulepšavanja i patetike, i tera čitaoce da sa Jovanom idu do samog kraja.

Zoran Danilović je rođen u Beogradu 1964 godine. Posle završenih studija 1990. godine odlazi u Južnu Afriku gde ostaje deset godina. Deo događaja koji su se tamo odigrali opisani su u knjizi „Deo afričkog neba“, koja je njegov treći roman.

Izdavačka kuća BeoBook, koja je do sada objavljivala isključivo dela stranih autora, i poznata je između ostalog po romanima „Dragulj medine“, autorke Šeri Džons, i „Put“, „Nema zemlje za starce“ i „Krvavi meridijan“ Kormaka Makartija, ovim romanom počinje da sarađuje i sa domaćim autorima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari