“Dijagnoza” prvi srpski igrani interaktivni film 1Foto: promo

“Dijagnoza”  je prvi srpski igrani interaktivni film na striming platformi koji će biti premijerno prikazan u sali Gradske opštine Stari grad, (Makedonska) 42, večeras u 20 sati.

Četiri učesnika grupne terapije prvi put se nalaze na terapiji na koju terapeutkinja nije došla na vreme.

Čekajući terapeutkinju, oni igraju igru u kojoj jedni o drugima nagađaju uvredljive pretpostavke ne bi li se upoznali i ne bi li saznali ko je zbog čega došao na terapiju.

Do ishoda igre doći će učestvovanjem samog gledaoca koji umesto njih bira kome daje koju pretpostavku. Svaki od četiri ishoda filma otkriva po dijagnozu svakog od učesnika terapije.

Šta će zadesiti četvoro mladih ljudi kada budu primorani na nemilosrdnu igru onda kad su najviše osetljivi?

Bilo klikom miša ili glasom u bioskopskoj sali, publika će morati da ostavi ulogu pasivnog posmatrača i da svojim izborom razotkrije tajne likova i utiče na njihovu sudbinu. Oni su svoj izbor već napravili. Koji ćete Vi?, stoji u pozivu na ovaj događaj.

Damjan Paunković reditelj i montažer, ovog filma uoči premijere kaže : “Uopšte nije bio cilj da film ima humoristički karakter. Kraj filma recimo, nikome nije smešan, zato što je kraj pisan vrlo ozbiljno. Suština je u tome da generalno u životu kada upoznajemo osobu koja izgleda kao da možda ima neki problem, nama ona može da izgleda smešno. Međutim, ako mi nju posmatramo posprdno, to može imati zaista ozbiljne posledice” konstatuje Paunković.

U filmu članove grupne terapije igraju Đorđe Galić, Jovan Živković, Jana Mihailović i Đurđica Đurović, a psihologa Sofija Milosavljević.

O autoru:

Damjan Paunković rođen je 4. aprila 1997. godine. Diplomirani je montažer Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu. Od 2020. radi na Radio-televiziji Srbije kao montažer. U toku studija snimio je dva viđenija igrana filma: Šapu, sa kojom je 2022. bio na Omladinskom filmskom festivalu u Sarajevu i Kraljevskom filmskom festivalu, i interaktivni film Dijagnoza koji će se naći na striming platformi Screencast. Između ostalog, Paunković je dobio diplomu za najboljeg studenta montaže za generaciju 2018.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari