Krvavi grčko-persijski ratni ep „300: Borba kod Termopila“, drugu nedelju zaredom dominira servernoameričkim bioskopima. Priča o bitki kod Termopila iz 480. godine pre nove ere, zaradila je 31.2 miliona dolara druge nedelje, a zasad ima inkasiranih ukupno 127.5 miliona – najviše ove godine u odnosu na sve konkurenate.

Krvavi grčko-persijski ratni ep „300: Borba kod Termopila“, drugu nedelju zaredom dominira servernoameričkim bioskopima. Priča o bitki kod Termopila iz 480. godine pre nove ere, zaradila je 31.2 miliona dolara druge nedelje, a zasad ima inkasiranih ukupno 127.5 miliona – najviše ove godine u odnosu na sve konkurenate. Ovaj film rađen je na osnovu istoimene grafičke novele Frenka Milera, koja će danas u podne biti promovisana u beogradskom Platou Plus (ovdašnji izdavač je Beli put). Film će, kao što smo već najavili, beogradsku premijeru imati 28. marta od 20.30 sati u Sava centru. Distributer za Srbiju je Tuck.

„300“ prvi i u svetu

Istorijski ep „300: Bitka kod Termopila“ osvojio je prvo mesto po zaradi u bioskopima širom sveta, bez Severne Amerike. Za protekli vikend film je zaradio 15.6 miliona dolara i nalazi se na prvim mestima po gledanosti u 13 zemalja, uglavnom u Aziji. Njegova ukupna zarada iznosi 24.6 miliona dolara, od čega je čak sedam miliona dolara zarađeno u Grčkoj, što ni ne čudi s obzirom na temu. Sledeće nedelje film počinje da se prikazuje u Srbiji, Velikoj Britaniji, Francuskoj, Španiji i Meksiku.

Na drugom mestu nalazi se komedija „Wild Hogs“, o putu motocikom jednog 40-godišnjaka koji je zaradio 18.8 miliona dolara (104 miliona ukupno). Novitet u severnoameričkim bioskopima nalazi se na trećem mestu – paranormalni triler „Premonition“ sa Sandrom Bulok koji je, prema prvim procenama, zaradio 18 miliona dolara. U njemu Bulokova glumi ženu čiji je suprug ubijen jednog dana, da bi se drugog pojavio živ i zdrav. Interesantno je da su žene činile dve trećine publike a da je čak 61 posto posetilaca sa kupljenim ulaznicama bilo starije od 25 godina. Na četvrtom mestu je još jedan debitant na listi – trbuhozboračko horor ostvarenje „Dead Silence“ sa 7.8 miliona dolara zarade. Mnogi su više očekivali od ovog filma iza koga se nalaze reditelj Džejms Van i scenarista Li Vanel (radili „Saw“ hit). I ovde je zabeležen jedan interesantan podatak – više od 75 posto ženske publike činile su devojke mlađe od 25 godina. Debitant se nalazi i na petom mestu – romansa „I Think I Love My Wife“ komičara Krisa Roka sa 5.7 miliona dolara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari