U organizaciji Muzičke škole „Mihailo Vukdragović“ u Šapcu je počeo festival mladih pijanista, od predškolskog do fakultetskog uzrasta, a nastupiće 180 takmičara. Ove godine svoje umeće na klaviru pokazaće pijanisti iz Srbije, Rumunije, Slovenije, BIH i Crne Gore. Večeras će koncert održati ukrajinski pijanista Jan Kot, a na završnoj večeri, 5.

U organizaciji Muzičke škole „Mihailo Vukdragović“ u Šapcu je počeo festival mladih pijanista, od predškolskog do fakultetskog uzrasta, a nastupiće 180 takmičara. Ove godine svoje umeće na klaviru pokazaće pijanisti iz Srbije, Rumunije, Slovenije, BIH i Crne Gore. Večeras će koncert održati ukrajinski pijanista Jan Kot, a na završnoj večeri, 5. marta, pojaviće se pobednici u svih sedam kategorija. Ovaj festival organizuje se od 1996. godine.
Juče je, u organizaciji Art studija, počeo Sedmi međunarodni festival mladih pijanista na kome će nastupiti 97 takmičara u šest kategorija, od predškolskog do nivoa srednje muzičke škole. Trećina učesnika dolazi iz inostranstva, uglavnom zemalja iz okruženja. Takmičenje se održava do 4. marta. Inicijator ovog festivala je profesor Branko Djurković, osnivač Hora „66 devojaka“. Pobednici po kategorijama dobiće medaljon sa likom Ane Obrenović, koja je i donela prvi klavir u Šabac a time i u Srbiju.. Kao kćerka Jevrema Obrenovića ona je, kako hronike beleže, 1829. „udarala u gitar i klavir“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari