Dve izložbe mladih umetnika u užičkom Reflektoru 1Vanja Rebić, Irena Jevtović i Miroljub Mitrović/Foto:Reflektor Foto Reflektor

Troje mladih umetnika, na dve izložbe, predstaviće svoje radove u užičkoj galeriji Reflektor.

Obe postavke ,,Trebalo bi da bude nešto lepo“, zajednički projekat Vanje Rebić i Irene Jevtović, i ,,O skulpturi i formi“, Miroljuba Mitrovića, publika će moći da pogleda od subote, 19. marta, od 19 časova.

Slikarka Vanja Rebić i vajar Miroljub Mitrović su Užičani i prvi put će se predstaviti užičkoj publici, a Irena Jevtović je slikarka iz Čačka.

Na žanrovskim kompozicijama Vanje Rebić, kako navodi likovni umetnik Stefan Stevanović,  uočljivi su predmeti i ličnosti stavljeni u službu naracije i kao takvi oni sećanju daju pojavni, materijalni oblik.

Irena Jevtović predstaviće se crtežima na kojima, piše Stevanović, preovladava samostalni portret, a tamo gde je više od jedne figure ne postavlja se jasna granica gde se crtež završava i time kompozicija povezuje gledaoca.

Miroljub Mitrović , navodi se, uzložiće rad koji je nastavak njegovog prethodnog serijala skulptura od kamena, drveta, terakote i kamenine, ali je to i njegov pokušaj da „dekonstruiše skulpturu u samom nastajanju i da osvetli zašto pravimo određene odluke“.

Vanja Rebić je rođena 1995. godine u Užicu. Slikarstvo je diplomirala na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu, gde je završila master studije, a učesnica je nekoliko koletivnih izložbi.

Na istom fakultetu je Irena Jevtović , koja je rođena 1996. godine u Čačku, završila slikarstvo i master studije, Nekoliko puta je samostalno izlagala i učestvovala na grupnim izložbama u zemlji i inostranstvu.

Užičanin Miroljub Mitrović, koji je rođen 1997. godine, diplomirao je vajarstvo i  završio master studije na Akademiji likovnih umetnosti u Trebinju. Učesnik je mnogih kolektivnih izložbi u zemlji i regionu.

Uz prethodno zakazivanje na mejl galerije Reflektor, postavke se mogu pogledati do 26. marta.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari