Dvojica radnika su poginula, a dvojica su povređena, kada su u petak rastavljali binu u Madridu, posle koncerta Rolingstounsa. U policijskom izveštaju navodi da su „dvojica radnika poginula na licu mesta a druga dva su povređena“, ali nisu dati detalji o kakvim povredama je reč. Španski mediji preneli su da je jedan radnik teže, a drugi lakše povređen.

Dvojica radnika su poginula, a dvojica su povređena, kada su u petak rastavljali binu u Madridu, posle koncerta Rolingstounsa. U policijskom izveštaju navodi da su „dvojica radnika poginula na licu mesta a druga dva su povređena“, ali nisu dati detalji o kakvim povredama je reč. Španski mediji preneli su da je jedan radnik teže, a drugi lakše povređen. Policija je, u međuvremenu, objavila imena poginulih radnika – Beno Goldevijk (44) iz Holandije i Španac Alfredo Pecina Matijas (38).
Portparol za medije u policiji rekao je, najpre, da nije jasan uzrok nesreće, dok su španski mediji objavili da se srušila metalna konstrukcija, visoka deset metara, na kojoj su radili radnici. Policija je kasnije potvrdila medijske izveštaje. Nesreća se dogodila u dva sata izjutra. Članovi benda Rolingstouns izrazili su veliku žalost zbog nesreće.
Nastup Stounsa u Madridu bio je treći po redu u Španiji, gde čuveni britanski rok sastav nadoknađuje koncerte otkazane prošle godine, kad je gitarista Kit Ričards bio povređen – nakon pada sa drveta kokosovog oraha na Fidžiju, a potom i zbog Džegerovog laringitisa.
Stounsi su već održali koncerte u Barseloni i San Sebastijanu, a poslednji njihov nastup u Španiji bio je subotnji u El Ehidu.
Evropski deo „A Bigger Bang“ turneje Rolingstounsi će okončani 26. avgusta u Londonu, a dotle će, između ostalog, nastupiti na budvanskoj plaži Jaz i na beogradskom Ušću.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari