Piter Džekson, reditelj uspešne trilogije „Gospodar prstenova“, neće moći nikada da snimi „Hobita“, još jedno delo slavnog pisca Dž. R. R. Tolkina – trenutni je ishod sukoba na relaciji između holivudskog studija Nju Lajn i novozelandskog sineaste. Bob Šej, kopredsednik studija, izjavio je kako Džekson „nikada neće moći da snimi Hobita“.

Piter Džekson, reditelj uspešne trilogije „Gospodar prstenova“, neće moći nikada da snimi „Hobita“, još jedno delo slavnog pisca Dž. R. R. Tolkina – trenutni je ishod sukoba na relaciji između holivudskog studija Nju Lajn i novozelandskog sineaste. Bob Šej, kopredsednik studija, izjavio je kako Džekson „nikada neće moći da snimi Hobita“. Džekson je trenutno u sporu sa studijom oko novca koji treba da dobije za „Gospodara prstenova“, čija je zarada samo od prodaje bioskopskih ulaznica donele više od tri milijarde dolara. „Ne želim da radim film sa nekim ko me tuži. Tako nešto se neće dogoditi. Njemu je dosad plaćeno četvrt milijarde dolara, sve prema ugovoru, a on se okrenuo protiv nas i tužio nas bez ikakvog pokušaja da razgovora“, rekao je Šej i dodao da Džekson više nikad neće raditi sa Nju Lajnom dok god on bude radio u tom studiju.
Boba Šeja ljuti i činjenica da je nekolicina članova postave „Gospodara prstenova“ odbila da učestvuje na proslavi 40 godina ovog studija. Za taj „bojkot“ on takođe krivi Džeksona. Džekson je, u svojoj izjavi, rekao da je razočaran Šejovim komentarima i da je za žaljenje to što je on odlučio da priču svede na lični nivo. Zbog spora sa Nju Lajnom Džekson je u novembru rekao da neće raditi „Hobita“, a najava studija da bi neko drugi mogao da režira film je već izazvala veliko nezadovoljstvo kod Tolkinovih fanova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari