jedan od najznačajnijih dramskih pisaca s prostora bivše Jugoslavije, gostovaće danas u Kulturnom centru Novog Sada, na večeri posvećenoj savremenoj hrvatskoj književnosti. Osim Šnajdera, novosadskoj publici predstaviće se i nagrađivani Velimir Visković, trenutno predsednik Hrvatskog društva pisaca i glavni urednik Hrvatske književne enciklopedije, zatim pesnikinja Sonja Manojlović, čija su dela objavljena na petnaestak jezika, kao i Tatjana Gromača, koja je tokom studija objavljivala poeziju i kraću prozu u raznim književnim časopisima (Quorum, Vijenac, Književna revija), a od 2000.

jedan od najznačajnijih dramskih pisaca s prostora bivše Jugoslavije, gostovaće danas u Kulturnom centru Novog Sada, na večeri posvećenoj savremenoj hrvatskoj književnosti. Osim Šnajdera, novosadskoj publici predstaviće se i nagrađivani Velimir Visković, trenutno predsednik Hrvatskog društva pisaca i glavni urednik Hrvatske književne enciklopedije, zatim pesnikinja Sonja Manojlović, čija su dela objavljena na petnaestak jezika, kao i Tatjana Gromača, koja je tokom studija objavljivala poeziju i kraću prozu u raznim književnim časopisima (Quorum, Vijenac, Književna revija), a od 2000. je stalna saradnica nedeljnika Feral Tribune, gde objavljuje reportaže i književne oglede.
LET 3 – riječka grupa nastupiće večeras u Sarajevu, nakon sinoćnjeg koncerta u Mostaru, uoči koncerta u Travniku, koji je predviđen za 24. februar, a izazvao je burne reakcije posle odbijanja lokalnog Kulturnog centra da odobri tom poznatom bendu nastup, zbog navodne vulgarnosti i nedoličnog ponašanja. Koncert Leta 3 u Travniku pod znakom je pitanja zbog odluke novoimenovanog direktora lokalnog Centra za kulturu Emira Malićevića da odbije zahtev organizatora, udruženja Alter Art, za korištenje ugovorene sale tog centra, ali je Alter Art poručio da će koncert biti održan u svakom slučaju. Na adresu Alter Arta pristigle su mnogobrojne reakcije podrške bendu. Kuća Dallas Records, između ostalih, izrazila je iznenađenje razvojem događaja u Travniku i podsetila da je grupa Let 3 „jedna od najvećih živih rok institucija bivše države, koja ove godine slavi 20 godina postojanja“, a samo na aktuelnoj turneji nastupala je u klubovima u Nemačkoj, Srbiji, Bosni, Sloveniji, Hrvatskoj, Makedoniji, a uskoro i u Švajcarskoj i nijednom nije zabeležen sličan slučaj zabrane. „Treba li ići više u detalje od činjenice da se poslednja ploča tog benda zove ‘Bombardiranje Srbije i Čačka’, a bez obzira na naslov, bend je rasprodao hale u Beogradu i ostalim gradovima Srbije“, naveo je Mario Grdošić iz Dallas Records u jednom od reagovanja na sajtu Alter Arta. Povodom zabrane nastupa u Centru za kulturu Travnik, grupa Let 3 saopštila je da je „podržavala bratstvo i jedinstvo u nekadašnjoj Jugoslaviji kao pozitivan aspekt socijalizma koji je bio posebno dobro čuvan u Bosni i Hercegovini“, a da danas „podržava bratstvo ljudi po guzici, k… i p…, nezavisno o naciji, veroispovesti ili rasi i također neovisno o guzici, k… ili p…“

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari