Svaki veliki filmski festival ima određene atribute koje neki vole, a drugi ne – bilo da je to „prenatrpanost“ na Sandensu ili „pokazivanje stava“ u Kanu. Međutim, za festival u Palm Springsu, koji se održava 18. put, izgleda da je dovoljno reći da je u pitanju jedno pustinjsko mesto gde svi mogu da se opuste.

Svaki veliki filmski festival ima određene atribute koje neki vole, a drugi ne – bilo da je to „prenatrpanost“ na Sandensu ili „pokazivanje stava“ u Kanu. Međutim, za festival u Palm Springsu, koji se održava 18. put, izgleda da je dovoljno reći da je u pitanju jedno pustinjsko mesto gde svi mogu da se opuste. Organizatorima, stoga, nije problem da obezbede dovoljno interesantnih filmova – od stranih kandidata za Oskara, preko dokumentaraca pa do ostvarenja sa glumcima sa „A“ liste. Ove godine na programu je 250 filmova iz 73 zemlje, a broj prodatih karata će premašiti prošlogodišnjih 112.000.
Ovogodišnji festival otvara „Outsourced“, romantična komedija koja će upravo u Palm Springsu imati svoju američku premijeru, dok festival 14. januara zatvara „The Tiger’s Tail“ Džona Bormaa sa Brendanom Glisonom, Kim Katral i Šinejd Kjuzak. U okviru specijalnog programa – „Skol! Scandinavia!“, biće prikazano 17 filmova iz Danske, Finske, Islanda, Norveške i Švedske, a 38 dela je na programu u okviru „Cine Latino“ sekcije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari