Filmovi sa snažnom porukom 1

Program Eco Dox jubilarnog 25. Festivala evropskog filma Palić i ove godine predstaviće po izboru selektora Igora M. Toholja dokumentarne filmove sa snažnom porukom, saopštili su organizatori.

– Selekcija filmova ekološki dokumentarci se i ove godine obraća svakom gledaocu ponaosob, posmatrajući ih kao jedinke ali i deo zajednice, celine sa sopstvenom svešću. Pokušavamo da ukažemo na nepovratne ali i reverzibilne procese promena naše životne sredine, ekonomske i društvene fenomene u svetu neoliberalizma, kaže Igor M. Toholj.

Jubilarni, 25. Festival evropskog filma Palić, biće održan od 14. do 20. jula na Paliću i u Subotici i prikazaće stotinak relevantnih evropskih naslova raspoređenih u 12 programskih celina: Glavni takmičarski program, Paralele i sudari, Mladi duh Evrope, Novi mađarski film, Crnomorska regija u fokusu, Omaž program dobitnicima nagrade „Aleksandar Lifka“, Omaž program dobitnicima nagrade Underground Spirit, Ekološki dokumentarci, Klasici na trgu, Best of Europe 2017, selekcija filmova sa festivala „Žigmond Vilmoš“ iz Segedina i Palić u Beogradu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari