Reditelj Gorčin Stojanović otvoriće večeras, u Dvorani kulturnog centra Beograd, filmski festival „Slobodna zona“ , a nakon toga će biti prikazan animirani film „Persepolis“ reditelja Marjana Satrapija i Vincenta Paronoa. U saopštenju DKC-a se navodi da su ulaznice za otvaranje festivala rasprodate i da će publika imati prilike da film „Persepolis“ vidi i u repriznom terminu večeras u 23 časa.

Reditelj Gorčin Stojanović otvoriće večeras, u Dvorani kulturnog centra Beograd, filmski festival „Slobodna zona“ , a nakon toga će biti prikazan animirani film „Persepolis“ reditelja Marjana Satrapija i Vincenta Paronoa. U saopštenju DKC-a se navodi da su ulaznice za otvaranje festivala rasprodate i da će publika imati prilike da film „Persepolis“ vidi i u repriznom terminu večeras u 23 časa. Karte za repriznu projekciju filma puštene su juče u prodaju na blagajni DKC-a, a i narednih dana festivala će filmovi koji budu rasprodati biti prikazivani u repriznom terminu od 23 časa.
Prvi gost festivala „Slobodna zona“ je hrvatski reditelj Branko Šmit čiji će film „Panj pun olova“ biti prikazan u nedelju, 11. novembra u DKC-u. Među gostima su i hrvatski reditelj Nebojša Slijepčević, Džefri Sanders iz SAD, Mark Ferkerk iz Holandije, Stiv Hadson iz Velike Britanije, Dorota Kadzeierzavska i Artur Reinhart iz Poljske i Tako Ruigaver iz Holandije. Na festivalu „Slobodna zona“ do 14. novembra biće prikazano 18 dokumentarnih i igranih filmova. Među filmovima koji će biti prikazani su film „Slatka mala“ američke rediteljke Lori Kolijer, koji je dobio nagradu za najbolji film i glumicu na festivalu u Karlovim Varima i nominaciju za Zlatni globus za najbolju glumicu. Publika će imati priliku da vidi i film koji je ovogodišnji dobitnik nagrade na festivalu u Kanu „Bolesnik“ Majkla Mura, „Dani slave“ Rašida Bušareba koji je nominovan za Oskara za najbolji strani film, „Pramcem ka severu“ Stiva Hadsona, kao i film „Bili“ Dženifer Venditi. Festival će zatvoriti film Marka Mandena „Žig ubuce“ koji je pobedio na Festivalu u Roterdamu ove godine. Pre svake projekcije biće prikazan petominutni kratki film koji su režirali istaknuti evropski reditelji, a koji govore o njihovoj viziji o budućem životu u Evropi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari