Međunarodni studentski kamp „Interakcija Zlatibor ‘07“, koji je okupio studente iz petnaestak zemalja, biće svečano zatvoren 19. avgusta zlatiborskom i 22. avgusta beogradskom premijerom filmova snimljenih proteklih dana, čija je zajednička tema „Deca i dečja prava“. Zlatiborska premijera biće 19.

Međunarodni studentski kamp „Interakcija Zlatibor ‘07“, koji je okupio studente iz petnaestak zemalja, biće svečano zatvoren 19. avgusta zlatiborskom i 22. avgusta beogradskom premijerom filmova snimljenih proteklih dana, čija je zajednička tema „Deca i dečja prava“. Zlatiborska premijera biće 19. avgusta u Velikoj sali Kongresnog centra „Srbija“ HTT a.d. Palisad na Zlatiboru, dok će beogradska biti održana 22. avgusta u Dvorani Kulturnog centra Beograda.
Kamp je zvanično otvoren 12. avgusta na Zlatiboru, gde su se okupili studenti nakon snimanja filmova na teritoriji opština Požega, Čačak, Užice i Čajetina.
Studenti produkcije, režije, kamere, zvuka i montaže iz 15 zemalja prethodno su se okupili na uvodnoj radionici u KCB-u, čiji je cilj bio međusobno upoznavanje učesnika, kao i upoznavanje sa dinamikom realizacije projekta, produkcijom filmova i stanjem i položajem dece i dečjih prava u Srbiji, što je okosnica sva četiri dokumentarna filma koja će biti snimljeni tokom kampa. Drugi Međunarodni studentski filmski kamp „Interakcija Zlatibor ’07“ održava se u organizaciji Nezavisnog filmskog centra „Filmart“ iz Požege, a okupio je studente iz Rusije, Irana, Španije, Meksika, Turske, Velike Britanije, Gane, Švedske, Rumunije, Danske, Grčke, Argentine, Portugalije, Hrvatske i Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari