Glumac amaterskog pozorišta „Milivoje Živanović“ iz Požarevca, Mile Marinković treći je dobitnik prestižne nagarade replike šešira barda domaćeg glumišta Milivoja Živanovića, koji je rođen u Požarevcu, na trećem Festivalu amaterskih varoških pozorišta „Milivojev štap i šešir“. Ovu odluku doneo je žiri u sastavu Momčilo Ćira Životić, penzionisani glumac Narodnog pozorišta iz Beograda, Rajo Mirčić, glumac amater iz Kovina i Mile Veljković, urednik Braničeva Danas.

Glumac amaterskog pozorišta „Milivoje Živanović“ iz Požarevca, Mile Marinković treći je dobitnik prestižne nagarade replike šešira barda domaćeg glumišta Milivoja Živanovića, koji je rođen u Požarevcu, na trećem Festivalu amaterskih varoških pozorišta „Milivojev štap i šešir“. Ovu odluku doneo je žiri u sastavu Momčilo Ćira Životić, penzionisani glumac Narodnog pozorišta iz Beograda, Rajo Mirčić, glumac amater iz Kovina i Mile Veljković, urednik Braničeva Danas. Marinkoviću je nagrada pripala za ostvareni lik Stenlija u predstavi Reja Kunija „Kidaj od svoje žene“. Poslednjeg dana Festivala, Pozorište „Raša Plaović“ sa Uba izvelo je predstavu „Traži se ozloglašeni Jovo Stanisavljević Čaruga“. Tekst je nastao na osnovu materijala iz Hrvatskog lista, Politike, romana M. A. Ivkova i Dragana Tomaševića „Čaruga“, kao i filmskog scenarija Ive Kušana i Rajka Grlića, te pozorišnog teksta R. Pavlovića, u adaptaciji i režiji Miroslava Trifunovića. Specijalnu nagradu, monografiju Milene Pavlović Barili dobio je debitant Marko Savković za ulogu Malog, dok je glavnu nagradu večeri, repliku štapa Milivoja Živanovića zaslužio njegov otac Zoran Savković za ulogu Gileta.
Treće amaterske glumačke svečanosti „Milivojev štap i šešir“ otvorene su 19. februara u Centru za kulturu u Požarevcu. Svečanosti je prigodnom besedom otvorio zamenik predsednika opštine Požarevac, mr Zvonimir Blagojević. Tokom Festivala nastupali su Dramski studio Doma omladine Kragujevac, Amatersko pozorište „Milivoje Živanović“ iz grada domaćina, Teatar Leskovačkog kulturnog centra, Gradsko amatersko pozorište iz Rume i Dramski studio Valjevske gimnazije. Umesto, zbog bolesti glumaca, otkazane predstave Kulturno-prosvetnog društva Đura Kiš, nastupio je predsednik žirija, dugogodišnji glumac Momčilo Ćira Životić, govoreći anegdote iz pozorišnog života od kojih su mnoge objavljene u njegovim knjigama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari