Preksinoćna predstava Narodnog pozorišta iz Kikinde – „Pokondirena tikva“ je otkazana zbog bolesti glumice Vesne Čipčić, ali to nikako ne može da pokvari pozitivan utisak o dosadašnjem toku revije – „Teatar na dobrom putu“. Prethodne predstave igrane su pred punom salom, a prema rečima direktora Šabačkog pozorišta, Zorana Karajića, karte su prodate do kraja ovog mini festivala.

Preksinoćna predstava Narodnog pozorišta iz Kikinde – „Pokondirena tikva“ je otkazana zbog bolesti glumice Vesne Čipčić, ali to nikako ne može da pokvari pozitivan utisak o dosadašnjem toku revije – „Teatar na dobrom putu“. Prethodne predstave igrane su pred punom salom, a prema rečima direktora Šabačkog pozorišta, Zorana Karajića, karte su prodate do kraja ovog mini festivala. Ukupno će za sedam dana biti odigrano 15 predstava, sa tri premijere Šabačkog pozorišta. Posle predstave za decu – „Mala sirena“, sinoć je igran komad nepoznatog italijanskog autora „Venecijanke“. Večeras gostuje Užičko pozorište sa predstavom „Umetnost i dokolica“ Stiva Tešića. Sutra uveče je „Pastorala“ FAVI produkcije iz Beograda. Završno veče je u nedelju, odnosno, „Ključ“ Viktora Lanua. Ovom predstavom, šabački glumac Mladen Ognjanović obeležava 35 godina profesionalnog rada u pozorištu. Kuriozitet je i hiljadito izvođenje predstave „Bog te mazo“, prema prozi Branka Ćopića. Zoran Karajić ovu predstavu počeo je da igra još 1980. u Užičkom pozorištu, prošao sa njom gotovo sve krajeve bivše SFRJ, a igrao je i u nekoliko evropskih zemalja.
Šabačko pozorište, nakon sanacije krova, očekuje da se obavi rekonstrukcija bine i sale, a za sredstva je konkurisano u okviru NIP. Posle ovogodišnje revije pokazalo se da je publika željna festivala i to će biti i realizovano. Još 2000. ugašene su Svečanosti „Ljubiša Jovanović“, ali se sada očekuje da se obezbede potrebna sredstva za manji festival.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari