Dan Pozorišta na Terazijama, 23. decembar, obeležen je juče dodelom tradicionalnih godišnjih nagrada ovog teatra u već svečarskoj, pretprazničnoj atmosferi. Nakon dugog aplauza u znak pozdrava prerano i tragično nastradalom glumcu ovog pozorišt, Milenku Zablaćanskom, upravnik Mihailo Vukobratović rekao je da je obeležavanje 59. rođendana Pozorišta samo generalna proba za šezdesetogodišnji jubilej naredne godine.

Godišnja nagrada Pozorišta na Terazijama za 2008. pripala je Draganu Vujiću Vujketu, pre svega za ulogu Lakija Topalovića u mjuziklu „Maratonci trče počasni krug“, po tekstu Duška Kovačevića u režiji Kokana Mladenovića. Zahvaljujući se na nagradi, Vujić je istakao da je, otkako je u pozorištu Boru Todorovića gledao u ulozi Lakija Topalovića, ona bila njegova potajna želja. Vujić je iskoristio ovu prilku da podseti kulturne poslenike, kako je rekao, da u januaru naredne godine ističe drugi mandat Vukobartoviću kao upravniku. On je istakao Vukobratovićeve zasluge za rad i uspehe pozorišta u proteklih osam godina, dodavši da bi zaposleni u pozorištu voleli da on sa tim i takvim radom nastavi što je propraćeno gromkim aplauzom odobravanja.

Zahvalnice za doprinos radu Pozorišta dobili su Ivan Bosiljčić za ulogu Mirka u „Maratoncima“, Slobodan Stefanović za ulogu Emsija u „Kabareu“, Ivana Knežević za ulogu Seli Bouls u istoj predstavi, kao i Miroljub Turajlija (osim za „Kabare“ i za učešće u većini predstava Pozorišta na Terazijama), Sloboda Mićalović za ulogu u mjuziklu „Čikago“ gde je naknadno „uskočila“, Ljubiša Dinčić („svestrani učesnik u predstavama ovog pozorišta), Voja Orlić – član hora i Zoran Ćorlomanović iz tehnike Pozorišta. Deset godina rada u Pozorištu na Terazijama obeležio je Nikola Bulatović, a nagrade su dobili i oni koji su ovoj tetarskoj kući verni 20, 30 i 40 godina.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari