Nova premijera u Šabačkom pozorištu, čije su pripreme počele ovih dana, kao odgovor na ovo vreme tranzicije, komad je bugarskog hit pisca Hrista Bojčeva – „Hanibal podzemni“. Tekst autora, čija se dela igraju na stotinak svetskih pozornica, režiraće gost iz Beograda, Predrag Štrbac.

Nova premijera u Šabačkom pozorištu, čije su pripreme počele ovih dana, kao odgovor na ovo vreme tranzicije, komad je bugarskog hit pisca Hrista Bojčeva – „Hanibal podzemni“. Tekst autora, čija se dela igraju na stotinak svetskih pozornica, režiraće gost iz Beograda, Predrag Štrbac. On ističe da je ovaj komad priča o nama samima, o petoro ljudi u tranziciji. Data im je mogućnost da naprave izbor, „uostalom kao što smo mi u prilici da pravimo izbor u porodici, na nivou grada ili države“. Radi se o strahu ili hrabrosti za određenu odluku.
To je komedija po žanru, a dramatičnost će biti predstavljena na duhovit način, obećava Štrbac. Uloge su dodeljene Mladenu Ognjanoviću, kao Hanibalu, Domaćina igra Ivan Tomašević, uloga Bivše supruge data je Aneti Tomašević, a Sadašnju suprugu igra Deana Kostić, dok je Prijatelj Slobodan Petranović Šarac. Premijera je zakazana za 23. februar.
Direktor Šabačkog pozorišta Zoran Karajić kao narednu premijeru posebno ističe „Najdužu noć Laze K“, jer je Laza Lazarević zavičajni pisac koji je umgogome zaslužan za savremenu srpsku pripovetku. Nova premijera biće i dečja predstava „Ružne reči“, na tekst Duška Radovića, a režija je poverena Voji Soldatoviću. Šabačko pozorište je, inače, za svoje posetioce pripremilo eksluzivnu ponudu za februar, po kojoj će za ulaznicu od 300 dinara, moći da pogledaju tri predstave koje će biti igrane petkom u 22 sata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari