Najpoznatiji mladi čarobnjak peti put je na bioskopskom platnu, sada u epizodi „Hari Poter i Red Feniksa“, a Beograđani će ga premijerno videti u Sava centru, večeras i sutra od 18 i 21 sat, saopšteno je iz Tucka. Svi gledaoci, dodaje se, na premijeri dobijaju i mali poklon koji su pripremile kompanije Warner Bros.

Najpoznatiji mladi čarobnjak peti put je na bioskopskom platnu, sada u epizodi „Hari Poter i Red Feniksa“, a Beograđani će ga premijerno videti u Sava centru, večeras i sutra od 18 i 21 sat, saopšteno je iz Tucka. Svi gledaoci, dodaje se, na premijeri dobijaju i mali poklon koji su pripremile kompanije Warner Bros.Pictures i Panini. Reč je o Paninijevom album za sličice sa junacima iz filma „Hari Poter i Red Feniksa“, koji se na Info pultu, ispred Plave dvorane SC, pre početka projekcije, može uzeti uz kupljenu ulaznicu. Sličice za album u prodaji su, takođe, od danas.
Hari Poter, inače, u ovom nastavku počinje svoju petu godinu školovanja na Hogvortsu i otkriva da veliki deo zajednice čarobnjaka negira njegov nedavni susret sa zlim lordom Voldemorom, i radije žmure na vest o Voldemorovom povratku. U strahu da Hogvortsov uvaženi direktor Albus Dambldor širi dezinformaciju da se Voldemor vratio, ministar magija Kornelijus Fadž imenuje novog profesora za Odbranu od mračnih sila. Međutim profesorka Dolores Ambridž, koja vodi nastavu podržanu od strane ministarstva, ostavlja mlade čarobnjake nedovoljno spremne da se odbrane od mračnih sila koje prete i njima i celoj zajednici čarobnjaka, tako da uz pomoć svojih prijatelja Hermione i Rona, Hari preuzima stvari u svoje ruke. On se tajno sastaje sa grupicom učenika koji sebe nazivaju „Dambldorova armija“. Peta godina školovanja u Hogvortsu predstavlja prekretnicu, ne samo za Harija već i za njegove drugove. Zbog povratka Lorda Voldemora i smrti njegovog prijatelja Sedrika Digorija, Hari je prinuđen da odraste možda nešto brže nego ostali i primoran da preuzme odgovornosti koje nije očekivao.
Dejvid Hejmen, koji je producent svih filmova o Hariju Poteru, kaže da ga je sama priroda priče navela da odabere Jejtsa – nagrađivanog britanskog televizijskog reditelja – da režira peti deo serijala. „Dejvid je fantastičan reditelj, koji se bavi glumcima, a takođe je pokazao da se može pozabaviti i političkim pitanjima na zabavan način. Ovaj film, sam po sebi, nije politički, ali je ovde i te kako prisutna politika magijskog sveta“. Jejts je radio prema scenariju još jednog novog člana, scenariste Majkla Goldenberga. Glavne uloge tumače Danijel Redklif, Rupert Grin, Ema Votson, Helena Bonam Karter, Ralf Fajns, Majkl Gambon, Ričard Grifits, Geri Oldman, Megi Smit, Ema Tompson i dr.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari