Hrvatska izabrala pesmu za Evroviziju - Mia Dimšić sa ''Guilty pleasure'' osvojila Doru (VIDEO) 1Foto: Printscreen/YouTube/HRT Dora

Pobedu na ovogodišnjem festivalu “Dora 2022“, održanom tradicionalno u Opatiji, odnela je Mia Dimšić sa pesmom “Guilty Pleasure“, te tako postala predstavnica Hrvatske na 66. izdanju Pesme Evrovizije u Italiji.

Dora je i ove godine održana na pozornici sportske dvorane „Marino Cvetković“ u Opatiji, gde se predstavilo 14 izvođača.

Mia Dimšić je osvojila najviše bodova žirija, a zbrajanjen bodova žirija i publike koja glasala putem SMS, ova Osiječanka odnela je pobedu.

Mia Dimšić je rođena 7. novembra 1992. u Osijeku, odmalena je gajila veliku ljubav prema muzici, pevala u horu, plesala folklor, svirala gitaru, bila član tamburaškog orkestra i nekoliko akustičnih sastava s kojima je godinama nastupala amaterski, piše portal ESC Srbija.

Nedavno je boravila i u Beogradu, gde je na gostovanju u Jutarnjem programu RTS-a otkrila sve o fondaciji „Plan B“, čiji je Dimšić jedna od osnivačica, koja je okupila poznate muzičare u cilju pomoći muzičarima iz Srbije i ostatka bivše Jugoslavije, koji su u pandemijsko vreme bili najteže pogođeni zato što jedno vreme nigde nisu nastupali, dodaje pomenuti portal.

Isticala je da su joj muzički uzori Tejlor Svift, Džiboni, Neno Belan, Oliver Dragojević…

Na Dori je nastupilo 14 izvođača, a oni su na pozornicu izašli sledećim redom: Mila Elegović „Ljubav“, Mia Negovetić „Forgive Me“ (Oprosti), Marko Bošnjak „Moli za nas“, Jessa „My Next Mistake“, Zdenka Kovačiček „Stay On The Bright Side“, Tina Vukov „Hideout“, Roko Vušković „Malo kasnije„, Bernarda „Here For Love“, Eric Vidović „I Found You“, ToMa „In The Darkness“, Elis Lovrić „No War“, Ella Orešković „If You Go Away“, Tia „Voli me do neba“ te Mia Dimšić „Guilty Pleasure“.

Pesma Evrovizije ove godine održava se od 10 do 14 maja, u italijanskom gradu Torinu, nakon što je bend Maneskin odneo pobedu na prethodnom izdanju ovog kultnog takmičenja.

Njen nastup možete pogledati u video snimku ispod.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari