Humanitarno - edukativni koncert filmske muzike studenata Akademije večeras u KCNS 1Foto: pixabay / Free-Photos

Humanitarno – edukativni koncert studenata muzičkog departmana novosadske Akademije umetnosti, održaće se večeras u klubu Tribina mladih Kulturnog centra Novog Sada. Sa početkom u 19 časova, 17 mladih muzičara, u kamernim sastavima, za publiku ću svirati popularna dela filmske muzike.

U pitanju je drugi koncert te vrste koji organizuju studenti Akademije, a kako su nam rekli, vođeni su željom da pomognu onima kojima je najpotrebnije, ali i da daju doprinos kulturi i pruže sugrađanima priliku da pokažu svoju humanost.

„Večeras smo se odlučili za filmsku muziku, jer je ona poznata uglavnom i onima koji se profesionalno ne bave muzikom, a želimo dobro da se zabavimo, ali i da pomognemo drugima“, kaže za Danas organizatorka koncerta Olivera Macakanja.

Pored kamernih ansambala i dela filmske muzike, u edukativnom delu programa biće predstavljene veštine graditeljstva keltskih harfi, odnosno harfina koje pravi Željka Milošević. Neka dela će biti izvedena na njenim harfama, po prvi put pred publikom.

Ulaz na večerašnji koncert je besplatan, a svi dobrovoljni prilozi prikupljeni tokom večeri biće uplaćeni u fondaciju Budi human, za lečenje obolele dece.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari