“Daljina u pogledima” Isidore Ivanović 1rad Isidore Ivanpović

U galeriji Atelier DivArt, Kosančićev venac 3,  od ponedeljka 6. decembra otvorena je izložba “Daljina u pogledima”, najnovijeg ciklusa slika Isidore Ivanović izvedenih u kombinovanoj tehnici.

Već duži niz godina prisutna na našoj likovnoj sceni, Isidora je okrenuta tradicionalnom štafelajnom slikarstvu gde na autentičan način predstavlja savremeni trenutak.

Na njenim slikama ogleda se majstorstvo kako u crtežu tako i slikanju, kao i elementi istraživanja i dinamičnosti koji se ogledaju u izboru motiva i tema koje predstavlja.

Smisao Isidorinog stvaralaštva je bavljenje moralnim, društvenim i emotivnim vrednostima kao osnovnom aspektu civilizacije.
Naglašena je ljubav prema bližnjima, deci, što je i okosnica ljudskog bića i društva.

Evocirajući uspomene, ona podstiče posmatrača da se zapita o svom poreklu, početku, životnom putu, otuđenju koje se na njemu desilo i povratku iskonskom u emotivnom smislu.

Osim što odlično vlada anatomijom umetnica izučava i psihologiju čoveka, predstavljajući osobe uhvaćene u klopku samoće, otuđenja, neizvesnosti.

Dok slike daju optimističan pogled ka budućnosti, Isidora crtežom i bojom tka sliku spoznavanja samog sebe ukazujući na značaj međuljudskih odnosa.

Izložba “Daljina u pogledima” traje do 23. decembra ove godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari