1. Na jednoj od nacionalnih frekvencija, prošle nedelje revolucija među slušaocima. Izvesni Vladimir Đukanović izostao je s programa jer je kolegijum Radio Fokusa odlučio da nije u redu da preterava sa svojim izjavama. Saopštenje o njegovom grehu pročitano je jednom, na početku programa, a potom se program – zahvaljujući zameni – bavio prodajom rudnika i Elektroprivredom (za promenu).

1. Na jednoj od nacionalnih frekvencija, prošle nedelje revolucija među slušaocima. Izvesni Vladimir Đukanović izostao je s programa jer je kolegijum Radio Fokusa odlučio da nije u redu da preterava sa svojim izjavama. Saopštenje o njegovom grehu pročitano je jednom, na početku programa, a potom se program – zahvaljujući zameni – bavio prodajom rudnika i Elektroprivredom (za promenu). I niko nije bio u stanju da odgovori na pitanje zašto je V. Đ. bio manje kompatibilan s programom usklađenim s civilizacijskim načinom komunikacije, od M. J. čiji program u popodnevnim satima trpi mnogo oštrije rečenice tipa: „Gospođo, vi ste govno, ali ono koje nije izašlo“ i kvalifikacije tipa glupan i ostalo, koje ipak nisu za citiranje.
Voditelj naslednik V. Đ. u jutarnjem delu kontakt programa (slušaoci pozivaju broj koji počinje s 0903) je dobio jasnu instrukciju da se o odlukama kolegijuma ne raspravlja, naročito ne sa slušaocima, te se našao u nebranom grožđu – slušaoci su postavljali pitanje kakva je to demokratija, ako se može kritikovati vlada (Srbije, a ne V. Đ), sve nesrpsko i ostalo, a ne može Kolegijum RF. Ipak, razgovori uživo su nastavljeni, uz sporadične apele da se podrži novi voditelj, pravi Srbin i patriota (iako je i prethodnik bio takav). Stižu i gosti – sve, ako je verovati najavama, uglednici i časne patriote u čijem jeziku postoje „infrakti srca“ i „kulminacije na vrhuncu“. Slušaoci, potaknuti neviđenom slobodom da je dozvoljeno sve (dok voditelj ne kaže „nemojte baš tako“), izgovaraju kako je „Ratko Mladić simbol ljudskosti i poštenja, ikona kojoj se Srbi moraju pokloniti“, kako su roditelji ovog ili onog političara Hrvati (što u „zengama“, što plaćeni da rade protiv srpstva)… Slušaoci su srećni što Radio deluje vrlo edukativno i što imaju slobodu da kažu šta hoće – osim kad se ne mogu buniti zbog odlaska omiljenog voditelja i tada omiljeni radio vređaju nazivajući ga „Fokus 92“.
U jednom vicu, akter kaže partnerki „nemoj da mešaš batine sa situacijom“. U ovom programu, svi su pomešali sve. A mi, imamo situaciju… Nacionalnu…

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari