Internacionalna nagrada za projekat DAH Teatra 1Foto: Una Škandro

Nezavisna pozorišna trupa i umetnički kolektiv DAH Teatar, dobio je austrijsku nagradu za svoj projekat „Drveće pleše”.

Novi projekat DAH Teatra „Drveće pleše” jedan je od pet međunarodnih projekata nagrađenih od strane austrijskog javnog radija Oe1.  sastavni deo austrijskog javnog servisa ORF, u okviru inicijative Fixing the Future – Casting New Ideas. U konkurenciji od 43 projekata iz 20 zemalja, DAH Teatar je jedan od dobitnika nagrade za najinovativniju ideju za promene i „popravljanje budućnost sada”.

Austrijsko Savezno ministarstvo za evropske i međunarodne poslove pozvao je DAH Teatar da dođe u Austriju na festival inovacija Market of the Future, gde bi trebalo da predstave svoj rad.

Festival inovacija održaće se u subotu, 2. i nedelju, 3. oktobra 2021. godine u Gracu, u Austriji.

Projekat se sastoji od predstave „Drveće pleše”, razgovora sa publikom posle predstave, okruglih stolova o klimatskim promenama i zaštiti drveća, na koje su pozvani stručnjaci, aktivisti i umetnici, kao i kreiranja digitalne platforme koja će spajati umetnike, aktiviste i građane.

U godini jubileja, 30 godina od svog postanka, DAH Teatar najavljuje izvedbu nove predstave pod nazivom „Drveće pleše” 30, 31. oktobra i 1. novembra sa početkom u 20 časova u Studentskom parku u Beogradu.

Predstavu, u saradnji sa Institutom za umetničku igru, podržali su ITAC– Climate Impact, Austrijska Ambasada u Beogradu – Program Kultura i razvoj, Grad Beograd – Sekretarijat za kulturu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari