Izložba „Obdukcija bunde od crnog astragana” Dušana B. Markovića u prodajnoj galeriji „Beograd” 1Foto: Dušan B. Marković; Prodajna galerija Beograd/Promo

U četvrtak 13. oktobra u 19 časova otvara se izložba Dušana B. Markovića pod nazivom „Obdukcija bunde od crnog astragana”.

Dušan B. Marković (1948, Beograd) diplomirao je i magistrirao na vajarskom odseku Fakulteta likovnih umetnosti u Beogradu (1977). Studirao je na National Hoger Institutu u Antverpenu kao stipendista belgijske vlade tokom 1980. godine. Izlagao je na preko trideset samostalnih i velikom broju grupnih izložbi u zemlji i inostranstvu. Dobitnik je više nagrada za skulpturu od kojih izdvajamo nagradu Fonda Sretena Stojanovića za skulpturu (1977) i Zlatno dleto ULUS-a (1989).

Izložbu pod nazivom „Obdukcija bunde od crnog astragana” čine skulpture/objekti u prostoru od različitih materijala, kao i formacije slikarskih radova na zidovima galerije. Koncepcija izložbe inicirana je slučajno pronađenim predmetom na otpadu – bundom od astragana koja postaje povod za unutrašnji dijalog, doslovnu i metaforičku dekonstrukciju predmetnog i imaginarnog, u formi prostorne instalacije.

Izložba će biti otvorena do 31. oktobra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari