Izložba "Rock momenti" od 21. juna do 2. jula 1

U sredu 21. juna u 20 sati u Umetničkoj galeriji „Stara Kapetanija“ (Zemun, Kej oslobođenja 8) biće otvorena izložba Anamarija Vartabedijan i Stanislav Milojković „Rock momenti“.

Anamarija Vartabedijan i Stanislav Milojković ovom izložbom proslavljaju deset godina svoje zajedničke izlagačke aktivnosti. Na izložbi će se naći 50 koncertnih rok fotografija velikog formata nastalih u protekle dve godine.

„Koncertna rok fotografija je naš način na koji beležimo i tumačimo drugačiji pogled na svet, unoseći u nju svoj doživljaj, osećajnost i deo svoje duše. To je naša mogućnost za samoizražavanje i upućenost ka svetu, a u isto vreme je i autentična prezentacija događaja, stvarnih pojava, portreta, snažnih ličnosti i identiteta, kao i širokog raspona različitosti. Koncertne fotografije su zapisi dragocenih trenutaka nama vidljivog sveta nastali metodom naturalističke dokumentacije: nenamešteni, nerežirani, snimljeni u datim okolnostima i pod datim osvetljenjem“, navodi jedna od autorki Anamarija Vartabedijan.

ANAMARIJA VARTABEDIJAN priredila je 37 samostalnih izložbi u zemlji i inostranstvu od 1995. godine do danas. Osamnaest puta je izlagala sa porodicom Vartabedijan u zemlji i inostranstvu. Grupno izlaže od 1994. na preko sto izložbi.

Bavi se rok fotografijom od 2004. godine. U proteklih deset godina je sarađivala sa mnogim poznatim muzičkim grupama iz regiona, muzičkim listovima i internet portalima. Urednik je fotografije u web magazinu – www.davidsubrock.com i fotograf-saradnik za Hit stranu „Politikinog zabavnika“. Službeni je fotograf muzičkih grupa: Neno Belan i Fiumens, Goblini, S.U.S. i PSI. Član je žirija Međunarodne izložbe Rok fotografije 2013 i 2015. godine. Pokretač je projekta ROK MOMENTI – izložbe rok fotografije realizovane šesnaest puta od 2006. godine do danas.

Dobitnik je više stručnih priznanja od 1996. godine do danas.

STANISLAV MILOJKOVIĆ je fotograf je i urednik fotografije u beogradskom listu „Danas”. Već tri decenije beleži atmosferu i dešavanja na rokenrol koncertima. Sarađivao je sa omladinskom štampom širom nekadašnje Jugoslavije, kao i sa mnogim muzičkim grupama čije omote i potpisuje.  Poslednjih godina sarađuje sa većim brojem internet portala. Od 2014. godine objavljuje fotografije u okviru Hit strane „Politikinog zabavnika”. Veliki broj njegovih fotografija ilustruje 4. dopunjeno izdanje knjige Petra Janjatovića „Ex-Yu rock enciklopedija: 1960−2015”. Priredio je preko trideset samostalnih izložbi fotografija. Dobitnik je Gran-prija na Međunarodnoj izložbi rok fotografije „Gitarijada 2007” u Zaječaru. Radio je u žiriju Međunarodne izložbe Rok fotografije 2013. i 2015. godine. Priredio je preko 30 samostalnih izložbi u zemlji i inostranstvu.

Izložbe ROCK MOMENTI (Anamarija Vartabedijan i Stanislav Milojković) su se do sada predstavili šesnaest puta sa izložbom u regionu a pet puta u Beogradu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari