1. Svi su građani jednaki, samo su neki jednakiji od drugih, ako je suditi po televizijama. Tako se za Badnji dan i Božić na logoima televizija šepurilo suvo lišće, svećice i slično, pisalo je koji je praznik, voditelji u studiju su umesto u mikrofone romorili u badnjake, a televizije izveštavale kako su se pričestili deca, oni koji su postili i premijer Srbije.

1. Svi su građani jednaki, samo su neki jednakiji od drugih, ako je suditi po televizijama. Tako se za Badnji dan i Božić na logoima televizija šepurilo suvo lišće, svećice i slično, pisalo je koji je praznik, voditelji u studiju su umesto u mikrofone romorili u badnjake, a televizije izveštavale kako su se pričestili deca, oni koji su postili i premijer Srbije. Jedva desetak dana pre toga bio je Bajram. U dvadesetom minutu dnevnika pročitane su želje, pozdravi i čestitke, a potom su svi krenuli na radne zadatke. Toliko o pravu građana da imaju svoju televiziju.
2. Maštovitost kreatora programa dogurala je do nadgornjavanja – isti program u istom terminu. RTS baci „Zonu Zamfirovu“, a dočeka Pink s „Ivkovom slavom“. RTS pompezno baci „Belu lađu“, a dočeka Pink s „Tesnom kožom“… Toliko o zadovoljavanju različitih potreba građana. Valjda po logici čovek s jednim satom uvek zna koliko ima sati, čovek s dva sata nikad ne može biti siguran.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari