Reditelj Radoslav Milenković priprema u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu, Kamijev „Nesporazum“ čija je premijera zakazana na Kamernoj sceni SNP, 7 i 8. decembra. Kamijev „Nesporazum“ napisan je neposredno posle „Mita o Sizifu“, knjige koja najizrazitije predstavlja piščev pogled na svet – svet bez Boga, bez nade.

Reditelj Radoslav Milenković priprema u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu, Kamijev „Nesporazum“ čija je premijera zakazana na Kamernoj sceni SNP, 7 i 8. decembra. Kamijev „Nesporazum“ napisan je neposredno posle „Mita o Sizifu“, knjige koja najizrazitije predstavlja piščev pogled na svet – svet bez Boga, bez nade…
– Nama je danas, verovatno ovaj triler (bez saspensa, doduše) najprijemčiviji po očajničkoj želji glavnih junaka da se beznadna stvarnost zameni višegodišnjim snom. Iz zemlje u kojoj neprestano pada kiša, iz blata nedođije sanja se o suncu i moru. Ali i iz blagostanja i bogatstva sanja se o povratku „bludnog sina“ kući… I, kada se te dve žudnje sretnu one u nepomirljivom sudaru dovode do katastrofe. Tragički neporazum, zapravo je zamena za razrešenje koje bi bilo posledica nekog višeg, Božjeg bavljenja ljudima – ističe Milenković o ovoj drami Albera Kamija, koju je sa francuskog preveo Živojin Živojnović.
Gordana Jošić-Gajin igraće lik Marte, Lidija Stevanović Mariju, mati će biti Milica Kljajić-Radaković, Miroslav Fabri će glumiti Jana, a starog slugu Rade Kojadinović. Za ovu 147. pozorišnu sezonu, uprava SNP je najavila čak osam dramskih premijera.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari