Karte za 8. Novi Tvrđava teatar od danas u prodaji 1

Osmi Ambijentalni pozorišni festival Novi tvrđava teatar će ove godine biti održan od 3. do 8. septembra, na otvorenoj sceni ispred Vile Stanković u Čortanovcima.

Prodaja karata za ovogodošnji festival počela je danas, 23. avgusta, putem prodajne mreže GigsTix. Cena pojedinačne ulaznice je 1000 dinara, dok karta za celokupni program iznosi 4000.

U cenu karte uračunat je i autobuski prevoz do Vile Stanković, koji će biti organizovan svake večeri iz Novog Sada i Beograda, s tim da je prilikom kupovine ulaznice potrebno naglasiti da li je potreban i prevoz.

Na programu 8. Novog Tvrđava Teatra naći će se pet takmičarskih predstava, i jedna studentska, u čast nagrađenih.

Festival će započeti premijerom predstave Život se sa mnom mnogo poigrao, u produkciji Novog tvrđava teatra.

Tekst je zasnovan na istoimenom romanu Davida Grosmana, u dramatizaciji Darka Lukića i režiji Dina Mustafića. Priča prati životni put junakinje Eve Panić Nahir, jedne od zatočenica na Golom otoku.

Nakon toga uslediće predstave Ostajem ostati, u samostalnoj produkciji grupe glumaca iz Novog Sada, a u režiji Gabriele Crnković, pa predstava Jugoslavija, moja dežela u koprodukciji Gledališča Koper i Pozorišta Prijedor.

Zatim će publika imati priliku da pogleda Nesrećne Pozorišta Figura Studio iz Georgenija (Rumunija), te Berače snova Zvezdara teatra iz Beograda.

Naposletku, sledi predstava u čast nagrađenih – Grupna terapija, koju izvode studenti master studija Fakulteta savremenih umetnosti, u klasi profesorke Vide Ognjenović.

Predstave se igraju od 20 časova. U slučaju kiše, program se premešta u Novosadsko pozorište/Újvidéki Színház (Jovana Subotića 3–5, Novi Sad).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari