Premijera predstave „Kičma“ Ingrid Lausund, koju je režirala Bojana Janković, biće održana 18. decembra od 20 sati na Sceni za mladu publiku u beogradskom Pozorištu „Duško Radović“ (pretpremijera je dan ranije od 21 sat). Predstava govori o strogim pravilima koje sistem postavlja pojedincu.

Radnja se odvija u firmi, a pet glavnih likova zaposlenih u toj firmi sukobljava se zbog različitih navika, fizičkog izgleda, strahova… Predstavu čine apsurdni momenti na poslu na koje glavni likovi pokušavaju da se prilagode. Reč je o diplomskoj predstavi mlade rediteljke, u kojoj igraju Zoran Miljković, Miloš Timotijević, Ivana Popović, Jelica Vučinić i Miloš Samolov. Cena ulaznice iznosi 600 dinara.

Inače, Pozorište „Duško Radović“ osnovano je 1949, tako da će sledeće godine proslaviti šezdesetogodišnji jubilej, što je odredilo koncept rada u novoj sezoni.

– Fokus rada u 2009. biće na klasičnim dramama, koje ćemo pokušati da približimo mladoj publici i nastavimo njenu edukaciju, jer je mlada publika veoma važna i poklanjaćemo joj posebnu pažnju. Na repertoaru će biti predstava „Buđenje proleća“ i druge koje imaju zanimljive teme. I repertoar na Sceni za decu biće veoma interesantan. Pored poznate predstave „Dečaci Pavlove ulice“, na repertoaru će biti i nova predstava „Ko je Loret“, u kojoj devojčica sa Daunovim sindromom traži svoje mesto u svetu, a taj svet je ne prihvata – rekla je juče Anja Suša, direktorka Pozorišta „Duško Radović“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari