Konkurs “Gradovi u fokusu” 2018 1Foto: N1

Ministarstvo kulture i informisanja raspisalo je konkurs Gradovi u fokusu 2018, kojim se pruža prilika lokalnim samoupravama da u značajnoj meri unaprede rad institucija kulture i tako utiču na poboljšanje kvaliteta života u lokalnim zajednicama, saopštilo je ministrastvo.

Konkurs je danas objavljen u dnevnim novinama “Blic“ i na sajtu Ministarstva kulture i informisanja: http://www.kultura.gov.rs/cyr/konkursi/gradovu-u-fokusu-2018- i biće otvoren je do 26. januara 2018. godine.

Ministarstvo kulture i informisanja poziva sve lokalne samouprave da valjano i na vreme pripreme svu potrebnu dokumentaciju i uzmu učešće na konkursu čija je osnovna namera da podstakne razvoj lokalnih samouprava i doprinese decentralizaciji kulturnog života i ravanomernoj dostupnost kulturnih sadržaja svim građanima Srbije.

U protekle dve godine na konkursima „Gradovi u fokusu“ podržano je 16 projekata iz isto toliko gradova – Novog Bečeja, Kikinde, Zrenjanina, Kragujevca, Užica i Šapca u 2016. godini, Bačke Palanke, Vlasotinca, Sremske Mitrovice, Šida, Vranja, Kraljeva, Bele Palanke, Mionice, Trstenika i Kučeva u 2017. godini, sredstvima u ukupnom iznosu od 291.963.442 dinara, kaže se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari