Autori foto, video i multimedijalnih radova mogu se prijaviti do 1. februara ove godine za učešće na izložbi TRE.ba, koja će biti održana sredinom februara u Trebinju. Projekat „NAMATRE.ba“ podržava savremene trendove u video umetnosti i fotografiji, a njegovo ime igra je reči (nama treba u TREBINJU / we need in TREBINJE), koja ukazuje koliko je takav događaj potreban u tom gradu u BIH, saopštio je inicijator projekta, umetnik Igor Bošnjak.

Autori foto, video i multimedijalnih radova mogu se prijaviti do 1. februara ove godine za učešće na izložbi TRE.ba, koja će biti održana sredinom februara u Trebinju. Projekat „NAMATRE.ba“ podržava savremene trendove u video umetnosti i fotografiji, a njegovo ime igra je reči (nama treba u TREBINJU / we need in TREBINJE), koja ukazuje koliko je takav događaj potreban u tom gradu u BIH, saopštio je inicijator projekta, umetnik Igor Bošnjak. „NAMATRE.ba“ je zamišljen kao dvodnevni događaj, koji podrazumeva izložbu digitalne fotografije prvog dana i projekcije kratkih filmova i video umetnosti drugog, a biće održan sredinom februara.
Poziv za učešće video radovima, kratkim filmovima, digitalnom fotografijom i multimedijalnim projektima upućen je svim zainteresovanim vizuelnim umetnicima, video umetnicima, autorima filmova i fotografima iz celog sveta. Učešće je besplatno, a svi poslati radovi biće iskorišteni isključivo za „NAMATRE.ba“ projekat, koji podrazumeva i katalog i skoro pokretanje sajta na adresi www.NAMATRE.ba. Prema navodima Bošnjaka, cilj projekta je da predstavi najnovije trendove u savremenoj video umetnosti i digitalnoj fotografiji, koji su u svetu već izjednačeni sa slikarstvom i skulpturom i priznati kao visoka forma umetnosti, dok se „u našim glavama uopšte ne smatraju umetnošću“. „Ipak, za takvo stanje naše svesti ne treba kriviti ljude sa ovog područja, već niz okolnosti koji su ih potpuno isključili iz evropskih trendova (rat, posleratna apatija…)“, dodao je on. Radove je moguće poslati na CD (fotografije moraju biti u tiff, jpg ili drugim poznatim formatima), CD ili DVD (filmovi i video moraju biti u PAL avi, mpeg2, mov, vob, divx ili drugim poznatim video formatima). Tema nije posebno određena, a jedino je potrebno da radovi budu u skladu sa savremenim trendovima u umetnosti. Projekat i izložbu podržala je Pro Helvetia – švajcarski program za kulturu u BIH.
Radove bi trebalo slati uz popunjen formular do 1. februara na adresu: Igor Bošnjak, Garibaldijeva 7/31, 89101 Trebinje, Bosna i Hercegovina. Više informacija moguće je dobiti posredstvom adresa ibosnjakźteol.net i glijaaźgmail.com. Partneri projekta su Foto kino klub Trebinje i Kulturna scena Male stvari – Trebinje. SEECULT.org

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari