Besplatni koncert povodom akcije „Glasanje za milion dolara“ (izaberite rekonstrukciju Doma omladine Beograda), u organizaciji DOB, najavljen je za 14. januar od 21 sat u Pogonu DOB. Na koncertu će učestvovati zvezde iz Beograda – Koja, Gile (Električni orgazam), Bebi Dol, Lira Vega, E-Play, Kal i mnogi drugi.

Besplatni koncert povodom akcije „Glasanje za milion dolara“ (izaberite rekonstrukciju Doma omladine Beograda), u organizaciji DOB, najavljen je za 14. januar od 21 sat u Pogonu DOB. Na koncertu će učestvovati zvezde iz Beograda – Koja, Gile (Električni orgazam), Bebi Dol, Lira Vega, E-Play, Kal i mnogi drugi. Svojim prisustvom podršku DOB pružiće i Vlidi – Darkwood Dub, Marčelo i drugi muzičari i umetnici, saopšteno je iz DOB. Američka ambasada namenila je milion dolara Beogradu za jedan od dva ponuđena projekta i pozvala žitelje da glasaju kome će pripasti namenjena sredstva. Jedan od tih projekata je rekonstrukcija zgrade Doma omladine. Drugi projekat je nabavka ambulantnih kola. Dom omladine doneo je odluku da u slučaju pobede, deo prihoda od komercijalnih koncerata u naredne dve godine uplati Hitnoj pomoći.
Pedeseti put večeras od 20.30 sati na sceni „Raša Plaović“ nacionalnog teatra, biće odigrna predstava „Kovači“, komedija Miloša Nikolića u režiji Stefana Sablića. „Kovači“ su spremani početkom sezone 2003/04. u koprodukciji Narodnog pozorišta i Centra za kulturu Pančevo. Komad je režirao mladi Stefan Sablić, autor scenografije je Dejan Pantelić, kostimograf Katarina Grčić, dramaturg Zoran Raičević, scenskim pokretom se pozabavio Ivica Klemenc a lektor je bila dr Ljiljana Mrkić Popović. Od prve do ove, pedesete predstave, u ulozi Petera je Branko Vidaković, Acu igra Milenko Pavlov, Lujzu Zorica Mirković, dok je ulogu Ivana najpre tumačio Stanko Bogojević, a sada Dragan Nikolić. Premijera je odigrana u Pančevu 13. novembra, a beogradska premijera nešto kasnije, 18. decembra 2003, na Sceni „Raša Plaović“. Tokom protekle tri godine predstavu je videlo više od 10.000 gledalaca – na ove dve matične scene, ali i na gostovanjima u Paraćinu, Ivanjici, Požarevcu, Kostolcu, u beogradskom Domu kulture Studentski grad, te u Bjeljini (BIH). „Kovači“ su sa zapaženim uspehom učestvovali na čak tri inostrana festivala – Međunarodni pozorišni festival nacionalnih manjina u susednoj Rumuniji, u Temišvaru, maja 2004, te maja sledeće, 2005, na Šestom internacionalnom festivalu komedije „Balkan 2000“ u Korsi, Albanija, i 2006, opet u maju, na Osmom međunarodnom pozorišnom festivalu u Kijevu, Ukrajina. Na festivalu u Korsi Milenko Pavlov je osvojio Nagradu za glavnu mušku ulogu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari