Rašer saksofon kvartet, koji je svirao sa čuvenim orkestrima u najprestižnijim dvoranama u svetu, nastupiće večeras sa Beogradskom filharmonijom u Kolarčevoj zadužbini, a između ostalog, izvešće i muziku čuvenog Filipa Glasa. Na programu je i delo Aleksandre Vrebalov „Orbite“, kao i Sibelijusova Druga simfonija.

Rašer saksofon kvartet, koji je svirao sa čuvenim orkestrima u najprestižnijim dvoranama u svetu, nastupiće večeras sa Beogradskom filharmonijom u Kolarčevoj zadužbini, a između ostalog, izvešće i muziku čuvenog Filipa Glasa. Na programu je i delo Aleksandre Vrebalov „Orbite“, kao i Sibelijusova Druga simfonija. Koncert će početi malo neuobičajeno – Aleksandra Vrebalov, koja se u poslednjoj deceniji kao kompozitor afirmisala u SAD, kroz direktan razgovor sa publikom, na neposredan i originalan način, predstaviće svoje delo Orbite. Namera autorke je da se popularnim i jednostavnim jezikom obrati publici kako bi im približila delo, ali i da ublaži predrasude koje mnogi imaju o težini razumevanja savremenog domaćeg stvaralaštva.
Biće izveden i Koncert za kvartet saksofona i orkestar, koji je za taj nesvakidašnji ansambl specijalno komponovao Glas, koji je tri puta nominovan za Oskara i dobitnik je Zlatnog globusa. Dirigovaće Piter Lenard, koji je do sada nastupao sa mnogim orkestrima uključujući i Njujoršku filharmoniju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari